"Ανακωχή" Μαρινάκη-Μελισσανίδη πριν από το ντέρμπι

Για πρώτη φορά μετά από καιρό ένα ντέρμπι έχει αγωνιστικά χαρακτηριστικά και ο κόσμος ασχολείται μόνο με αυτά. Τούτο οφείλεται στην επί του τραπεζιού ανακωχή των δύο ανδρών που είθισται να τραβούν τα "φώτα" της δημοσιότητας: του Βαγγέλη Μαρινάκη και του Δημήτρη Μελισσανίδη.

"Ανακωχή" Μαρινάκη-Μελισσανίδη πριν από το ντέρμπι
Μαρινάκης - Μελισσανίδης

Στη λογική του παραλόγου που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο, κάθε ντέρμπι περνάει στη σφαίρα του παραγοντισμού. Ιδιοκτήτες και πρόεδροι είναι αυτοί που "κλέβουν" τη δόξα των ποδοσφαιριστών πριν από αυτά, πόσο μάλλον μετά αν στην αναμέτρηση έχουμε περάσει στην κουβέντα της διαιτησίας.

Το προσεχές ντέρμπι της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ, ανήκει σε αυτά. Δημήτρης Μελισσανίδης και Βαγγέλης Μαρινάκης "τραβούν" πάνω τους τα φώτα της δημοσιότητας με αφορμή τη γενικότερη κατάσταση του ελληνικού ποδοσφαίρου και το "αιώνιο" ερώτημα "ποιος ελέγχει το ελληνικό ποδόσφαιρο" κατά το "ποιος κυβερνάει αυτό τον τόπο" του Κωνσταντίνου Καραμανλή.

Προς τέρψη των "τυφλών" οπαδών που τους κυριεύει το μίσος για τον απέναντι, αυτή η κόντρα των δύο επιχειρηματιών ήταν βούτυρο στο ψωμί τους. Κι όμως, η κατάσταση φαίνεται να διαφοροποιείται σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν και το τελευταίο διάστημα έχει περάσει σε πρώτο πλάνο το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι και ουχί τα συν αυτώ.

Ο Ολυμπιακός των επενδύσεων και της ευρωπαϊκής καταξίωσης πηγαίνει αήττητος στο ΟΑΚΑ με το κίνητρο του γοήτρου. Αν χάσει δεν χάνεται, αν κερδίσει δεν επιβεβαιώνει τίποτα περισσότερο από την αγωνιστική υπεροχή του. Η ΑΕΚ αναγεννήθηκε από τις στάχτες της, το "αγροτικό" στα γήπεδα Γ' και Β' Εθνικής έχει μπει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας και βήμα-βήμα προσπαθεί να περάσει στη νέα εποχή όπου θα έχει ξανά πρωταγωνιστικό ρόλο στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Αμφότερες οι ομάδες έχουν δώσει τη δυνατότητα να ασχολούμαστε με το αγωνιστικό κομμάτι γιατί έχουν προπονητές με αποδεδειγμένες δυνατότητες. Πλέον, αυτή τη δυνατότητα την προσφέρουν και οι δύο ισχυροί παράγοντες που αφήνουν στην άκρη ό,τι τους χωρίζει (για λίγο, για τώρα, για πάντα, θα το δείξει η πορεία) και βάζουν ως πρώτο τους μέλημα το ήρεμο κλίμα των ημερών που προηγούνται τις σαββατιάτικης αναμέτρησης.

Όλο αυτό έρχεται να ενισχυθεί με τις πληροφορίες για μία off the record συμφωνία των δύο πλευρών, προκειμένου να αποφευχθεί το "πολεμικό" κλίμα μέχρι το Σάββατο, χωρίς εκατέρωθεν προκλήσεις και αντιμετώπιση της συγκεκριμένης αναμέτρησης ως τη μεγάλη εξωαγωνιστική "μάχη". Μάλιστα, πρόσωπο-κλειδί σε όλο αυτό είναι γνωστός δικηγόρος που έχει συνεργαστεί και με τις δύο πλευρές και είναι αυτός που ουσιαστικά έφερε τους δύο ισχυρούς άνδρες πιο κοντά και αποφασίστηκε από κοινού να σηκωθεί η σημαία της "ανακωχής".

Όλο αυτό αποτελεί αν μη τι άλλο κάτι σημαντικό ενόψει μίας αναμέτρησης που είθισται τα τελευταία χρόνια να αποτελεί "πεδίο μάχης". Ο κόσμος ασχολείται με το αγωνιστικό κομμάτι, η συζήτηση αναλώνεται σε αθλητικό πεδίο και αναμένουμε το μεγάλο σαββατιάτικο ματς με το ενδιαφέρον που του αρμόζει και όχι με τις παράπλευρες "απώλειες" που απασχολούν μόνο αυτούς που "ερεθίζονται" με τα παρασκηνιακά ενός αγώνα. Και πού ξέρετε. Αν όλα κυλήσουν ομαλά, θα έχουμε να λέμε πως "οι μεγάλοι άνδρες κρίνουν τις μεγάλες μάχες".

Όλα αυτά, όμως, πρέπει να αποδειχθούν επί της ουσίας στο ντέρμπι της 22ης αγωνιστικής. Γιατί άλλο η θεωρία και άλλο η πράξη. Κι άλλες φορές έχουμε δει επί του τραπεζιού "ανακωχές" να ανατρέπονται στο γήπεδο εξαιτίας μιας ήττας ή μιας λανθασμένης απόφασης του διαιτητή.

Π.Β.

News 24/7

24MEDIA NETWORK