Η επιστολή για το θέμα του Αρη που δεν έχει απαντηθεί μετά από έξι μήνες!

Η Επιτροπή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα δεν έχει απαντήσει μετά από έξι ολόκληρους μήνες σε επιστολή δικηγόρου που εκροσωπεί πρώην παίκτες του Αρη και ζητά άρση τραπεζικού απορρήτου.

Η επιστολή για το θέμα του Αρη που δεν έχει απαντηθεί μετά από έξι μήνες!
karipidis ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Πριν από πέντε και πλέον μήνες ο Γιώργος Παναγόπουλος, δικηγόρος που εκπροσωπεί, μεταξύ άλλων, πρώην ποδοσφαιριστές του Αρη, είχε αποστείλει επιστολή την Επιτροπή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα μ' ένα και μόνο αίτημα: Να αρθεί το τραπεζικό απόρρητο συγκεκριμένου λογαριασμού του ΑΣ Αρης στον οποίο κατέθεσε χρήματα για το πλειοψηφικό πακέτων των μετοχών της ΠΑΕ Αρης η Καρυπίδης ΑΒΕΕ Συμμετοχών.

Εξι μηνές μετά, η επιστολή του Αθηναίου δικηγόρου παραμένει αναπάντητη. Ουδείς από την Επιτροπή έχει αποστείλει απαντητική επιστολή γεγονός που προκαλεί αν μην τι άλλο ερωτηματικά. Πριν την εν λόγω επιστολή, είχε προηγηθεί άρνηση της τράπεζας να ανοιχθεί ο συγκεκριμένος λογαριασμός, άρνηση η οποία δικαιλογήθηκε από το σχετικό απόρρητο που προβλέπει ο νόμος. Η αίτηση είχε γίνει με εξώδική δήλωση στις 6 Ιουνίου του 2017 και αφορούσε την πράξη κατάθεσης ή ρευστοποίησης επιταγής.

Η εν λόγω πράξη όμως, όπως τονίστηκε από την τράπεζα, συνιστά ιδιαίτερα προσωπικά δεδομένα υπό την έννοια του Ν. 2742/1997. Στην επιστολή του, με ημερομηνία εγγραφής και αποστολής την 11η Ιανουαρίου του 2018, ο κ. Παναγόπουλος ισχυρίζεται ότι η Επιτροπή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα οφείλει να άρει το απόρρητο γιατί, όπως ρητά τονίζεται στο κείμενο, η "Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού συνομολόγησε ότι προσκομίσθηκε ένα απλό αντίγραφο επιταγής και όχι τα αιτηθέντα έγγραφα βεβαίωσης της Τράπεζας περί ρευστοποίησης επιταγής και αντιγράφου κίνησης του τραπεζικού λογαριασμού του Αρη στο οποίο κατατέθηκε η επιταγή".

Μέχρι και σήμερα πάντως ουδείς από την Επιτροπή Προστασίας Δεδομένων έχει μπει στον κόπο να απαντήσει.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Παναγόπουλος εκπροσωπεί και τον τέως ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Αρης, Χαράλαμπο Σκόρδα.

Η πρώτη και η τελευταία σελίδα της σχετικής επιστολής

Η επιστολή για το θέμα του Αρη που δεν έχει απαντηθεί μετά από έξι μήνες!
Η επιστολή για το θέμα του Αρη που δεν έχει απαντηθεί μετά από έξι μήνες!

Ν.Γ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK