Λευτέρης ο... λεύτερος

Ο Λευτέρης Μποχωρίδης έκανε θραύση στο παιχνίδι του Άρη κόντρα στη Ζιελόνα Γκόρα δείχνοντας ότι μπορεί να κάνει τη διαφορά. Είναι όμως ο Έλληνας πλέι μέικερ ένας ακόμη κρίκος στην αλυσίδα των χαμένων ταλέντων του Παναθηναϊκού; Η απάντηση δεν είναι εύκολη.

BASKET LEAGUE / ÁÑÇÓ - ÐÁÏ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM)
BASKET LEAGUE / ÁÑÇÓ - ÐÁÏ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Είναι ο Λευτέρης Μποχωρίδης -ακόμη- ένα από τα ελληνόπουλα που φεύγοντας από τον Παναθηναϊκό και επιστρέφοντας στον Άρη προσέθεσε το όνομά του σε αυτά των "χαμένων ταλέντων" για τους "πράσινους";

Σαφέστατα και με μόνο ένα καλό ματς όπως αυτό που έκανε στην εκτός έδρας νίκη του Άρη επί της Ζιέλονα Γκόρα με 22 πόντους και 9 ασίστ δεν είναι δυνατόν να βγουν ασφαλή συμπεράσματα. Ας μην γελιόμαστε. Άλλες οι απαιτήσεις του Παναθηναϊκού και άλλες του Άρη. Άλλη δυναμική της Ευρωλίγκα και άλλη του Champions League της FIBA.

Πολλοί υποστηρίζουν ότι ο "Λεφ-Μπο" θα προσθέσει το όνομά του στη λίστα των παικτών όπου ήδη βρίσκεται ο Αντώνης Κόνιαρης που πλέον παίζει "ελεύθερο πουλί" και αυτός στον ΠΑΟΚ. Μία λίστα που δεν αποκλείεται στο μέλλον να συμπεριλάβει και τα ονόματα του Βασίλη Χαραλαμπόπουλου ή/και του Μιχάλη Λούντζη.

Προς το παρόν ας μείνουμε στον "Μποχώ". Ο οποίος στα τρία χρόνια της παραμονής του στον Παναθηναϊκό άλλαξε πέντε προπονητές (Ιβάνοβιτς, Μανωλόπουλος, Τζόρτζεβιτς, Πεδουλάκης, Πασκουάλ) και ουσιαστικά πήρε ευκαιρίες και χρόνο μόνο την πρώτη (2014-15) και στην τρίτη (2016-17) σεζόν του.

Με Ιβάνοβιτς και Μανωλόπουλο έπαιξε συνολικά σε 37 ματς σε Α1 και Ευρωλίγκα με μέσο όρο 12 λεπτά ανά αγώνα (22αγ.-13’ στην Α1, 15αγ.-10’ στην Ευρωλίγκα), με Τζόρτζεβιτς-Πεδουλάκη το 2015-16 οι εμφανίσεις του περιορίστηκαν (και λόγω τραυματισμού) σε 10 αγώνες - 10 λεπτά μέσο όρο στην Α1 και μόλις 2 αγώνες με 3’ στην Ευρωλίγκα, ενώ πέρυσι στην Α1 με Πασκουάλ (κυρίως) έπαιξε σε 21 ματς (12’ μέσο όρο) και 7 στην Ευρωλίγκα (4’ μέσο όρο).

Η αλήθεια ως συνήθως για το "ποιος φταίει", αν υπάρχει φταίξιμο για κάποιον, είναι στη μέση. Ο Θεσσαλονικιός γκαρντ πήρε ευκαιρίες σχεδόν από όλους τους τεχνικούς στον Παναθηναϊκό, αλλά είτε δεν τις αξιοποίησε όπως έπρεπε είτε δεν αισθανόταν καλά για να τις αξιοποιήσει. Κάπου εγκλωβιζόταν στην άκρη του πάγκου (ή εκτός αυτού…), κάπου το ηθικό του άρχισε να πέφτει και η αλλαγή ήταν επιβεβλημένη για να βρει την… ελευθερία του στο παρκέ. Όπως και έγινε.

Το μέλλον λοιπόν θα δείξει ποιος βγήκε περισσότερο κερδισμένος από την… ελευθέρωση του Λευτέρη.

Γ.Ψ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK