Η μεταμόρφωση του Φαλκάο

Μπορεί να έβγαζε μάτια από τον καιρό της Ρίβερ Πλέιτ, ωστόσο ο Ντιέγο Σιμεόνε χρειάστηκε να δώσει ορισμένες ειδικές οδηγίες στο Ρανταμέλ Φαλκάο, ώστε να γίνει ο οδοστρωτήρας που γνωρίζουμε τον τελευταίο καιρό.

Η μεταμόρφωση του Φαλκάο

Όταν ο πρώην σκληροτράχηλος μέσος των "ροχιμπλάνκος" ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του συλλόγου, ο Φαλκάο ήταν ένας επιθετικός που σπαταλούσε πολύ ενέργεια μακριά από τη μεγάλη περιοχή και γι' αυτό ήταν αρκετά ασταθής.

Ο Σιμεόνε, ο οποίος ήταν συγκάτοικος του Φαλκάο στη Ρίβερ Πλέιτ, του ζήτησε να μην αγγίζει την μπάλα περισσότερο από 1-2 φορές όταν την παίρνει και να τελειώνει τις κινήσεις του επίσης μετά από 1-2 αγγίγματα, με την επιλογή του σουτ να έχει προτεραιότητα, εάν βρίσκεται μέσα στην περιοχή. Επίσης, του ζήτησε να αυξήσει την ένταση των κινήσεών του μέσα στην περιοχή όταν δεν έχει την μπάλα στην κατοχή του και να μην απομακρύνεται ποτέ από εκεί.

Αποτέλεσμα; Με το γκολ που σημείωσε απέναντι στην Οσασούνα, ο Φαλκάο έφτασε τα 49 σε 59 αγώνες με την Ατλέτικο, την οποία διατηρεί στην κορυφή της Primera Division.

Κ.Μ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK