Τα μπερδεμένα δικαιώματα του Φαλκάο

Γιατί μπορεί να θέλει η Ατλέτικο Μαδρίτης να πουλήσει τον άνθρωπο που έχει σκοράρει στα τελευταία 10 παιχνίδια που έχει παίξει και αποτελεί τον ηγέτη της εδώ και 1,5 χρόνο;

Τα μπερδεμένα δικαιώματα του Φαλκάο

Η απάντηση είναι πολύ απλή και αφορά στα δικαιώματα του ποδοσφαιριστή. Όταν έφυγε από την Πόρτο, αυτά ανήκαν εξ ολοκλήρου σε μία επενδυτική εταιρία, η οποία και αποφάσισε ποιος θα ήταν ο επόμενος σύλλογος του Κολομβιανού επιθετικού.

Παρ' όλα αυτά, δεν εκπλήρωσε τους όρους του συμβολαίου που είχε υπογραφεί, με συνέπεια η Ατλέτικο να εξαγοράσει το 67% των δικαιωμάτων με τη μεταγραφή του παίκτη και τα υπόλοιπα 33% να καταλήξουν σε άλλη επενδυτική εταιρία "Doyen", η οποία κατέβαλε τα 15.000.000 ευρώ από τα 47.000.000 ευρώ που κόστισε συνολικά η μετακίνηση (τα 7.000.000 ευρώ αφορούν σε μπόνους συμμετοχών και λοιπούς ειδικούς όρους).

Οι "ροχιμπλάνκος" πρέπει να επιστρέψουν αυτό το ποσό μέσα σε 2 χρόνια και η είσοδός τους στους ομίλους του Champions League θα προσφέρει μία τέτοια δυνατότητα στα καταχρεωμένα ταμεία της ομάδας, ωστόσο εάν μία ομάδα ισοφαρίσει τη ρήτρα πώλησης των 60.000.000 ευρώ, δεν θα στενοχωρηθούν που δεν θα μπορέσουν να αποτρέψουν την αποχώρηση του Φαλκάο.

Κ.Μ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK