Πως ο Ατρόμητος ανακάλυψε τον δήμιο του ΠΑΟΚ

Εχει πραγματικά πολύ γούστο ο τρόπος με τον οποίο ο Μιχάλης Μπαστακός έβαλε το όνομά του στους καταλόγους των κορυφαίων σκάουτ της χώρας πριν από περίπου 6 χρόνια.

Πως ο Ατρόμητος ανακάλυψε τον δήμιο του ΠΑΟΚ

Ηταν ένα παιχνίδι της μεικτής Μεσσηνίας με την αντίστοιχη της Αργολίδας και ο πανύψηλος και στα 15 του Μπαστακός σκόραρε με κεφαλιά-ψαράκι! Για έναν παίκτη που ακόμα και τότε πλησίαζε τα 190 εκατοστά (πλέον τα έχει ξεπεράσει) ήταν αν μην τι άλλο ασυνήθιστο.

Στις εξέδρες καθόταν ο επικεφαλής του τμήματος σκάουτινγκ του Ατρομήτου, Τόλης Αποστόλου. Δεν έχασε χρόνο, πλησίασε τον πατέρα του παίκτη και του είπε ότι ο μικρός καλό θα ήταν να μετακομίσει στο Περιστέρι.

Για καλό και για κακό ο Αποστόλου τον ξανατσάκαρε αγωνιζόμενο μία εβδομάδα μετά στο παιχνίδι της μεικτής Μεσσηνίας με τη μεικτή Φθιώτιδας. Κάθε ενδοιασμός τότε έσβησε. Η νέα συνομιλία με τον πατέρα Μπαστακό αλλά και με τους ανθρώπους της ομάδας του νεαρού (ΑΟ Φάραι Καλαμάτας) έφερε την οριστική συμφωνία.

Ο Μπαστακός εντάχθηκε αρχικά στην Κ-17 του Ατρομήτου και η προοδός του ήταν καθημερινή. Η τεχνική του πολύ υψηλού επιπέδου για το ύψος αλλά μειονέκτημά του η έλλειψη δύναμης που σιγά-σιγά καλύφθηκε.

Την πρώτη του χρονιά στην Κ-20, κάτω από τις οδηγίες του Γιώργου Κορακάκη, έκανε 18 γκολ αγωνιζόμενος ως περιφερειακός επιθετικός. Εν συνεχεία υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο και μπήκε σιγά-σιγά στην πρώτη ομάδα.

Τον Ιανουάριο κρίθηκε απαραίτητο ότι πρέπει να πάει σε άλλη ομάδα για να πάρει παιχνίδια και ο Ηρακλής αποτέλεσε το νέο προορισμό του. Κόντρα στον ΠΑΟΚ ήρθε και το πρώτο γκολ του στη μεγάλη κατηγορία ενώ λίγα λεπτά μετά έχασε τεράστια ευκαιρία να ολοκληρώσει την ανατροπή του Ηρακλή!

Μάλιστα, στους ανθρώπους που τον γνωρίζουν καλά, η χαμένη ευκαιρία έκανε εντύπωση. "Συνήθως είναι ψυχρός σ'αυτά και δεν συγχωρεί. Στη φάση έκανε το δύσκολο που ήταν το κοντρόλ και έχασε το εύκολο. Δεν πρόκειται να επαναληφθεί" μας είπαν.

Το καλοκαίρι αναμένεται να διεκδικήσει εκ νέου μία θέση στο ρόστερ του Ατρομήτου. Τόσο ο πρόεδρος Γιώργος Σπανός όσο και ο τεχνικός διευθυντής Γιάννης Αγγελόπουλος τον πιστεύουν πάρα πολύ. Αλλωστε ένας αριστεροπόδαρος επιθετικός με ύψος 192 εκατοστά και ζηλευτή τεχνική κάνει πάντα γκελ στην αγορά.

Ν.Γ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK