Άλλος για τη Basket League;

Ο Σωτήρης Γεωργίου γράφει για όσα ακούγονται για την επόμενη Basket League. Τα σενάρια, οι "μετακομίσεις", ο Ηρακλής, η Κηφισιά και ο Προμηθέας.

Άλλος για τη Basket League;

Μπορεί να έχουμε φτάσει σχεδόν Ιούλη καλά καλά, αλλά ακόμα δεν ξέρουμε τον χάρτη της επόμενης Α1! Και αυτό καθώς για μια ακόμα φορά πολλά σενάρια για το μέλλον πολλών ομάδων είναι στον "αέρα".

Έτσι και φέτος ήδη έχουμε μια ομάδα που κάνει τα πλάνα της για την Basket League, ενώ ήταν 3η στην Α2 και αναφερόμαστε στον Προμηθέα Πατρών! Η αλήθεια είναι ότι ενώ τα μπάτζετ των ομάδων είναι σε πολύ χαμηλά επίπεδα και συνήθως δεν ξεπερνάνε αγωνιστικά τις 250-300 χιλιάδες ευρώ, εν τούτοις έχουμε και πολλά έξοδα που δεν φαίνονται. Έτσι, βλέπουμε πολλές ΚΑΕ να έχουν ελλείμματα στα ταμεία τους καθώς τα έσοδα αν και φαινομενικά με τηλεοπτικά και κάποιες χορηγίες καλύπτονται, στην πράξη τα δεδομένα είναι διαφορετικά.

ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΦΑΡΟ

Συνεπώς πολλές ομάδες το σκέφτονται ακόμα και να παίξουν στη μεγάλη κατηγορία την επόμενη σεζόν που χρειάζονται κάποια συγκεκριμένα κριτήρια. Στην Ισπανία προ ημερών είδαμε πάλι πως δεν θα παίξουν για 3η συνεχόμενη σεζόν(!) οι ομάδες που ανέβηκαν από την εκεί Α2! Εδώ ο Φάρος Κερατσινίου με τα πολλά χρήματα, ανέβηκε από τα πλέι οφ στη Basket League, αλλά δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι θα παίξει στην κατηγορία.

Ήδη κυκλοφορεί η φήμη (η οποία διαψεύστηκε) ότι η ομάδα δεν θα κατέβει στην Α1 και την θέση της θα πάρει ο Προμηθέας (ως η επόμενη ομάδα στην βαθμολογία). Αν και ο Φάρος ξεκίνησε σχέδια για την Α1, βλέπουμε ότι δεν υπάρχει το χρήμα που έρεε όλη την σεζόν καθώς οι πληροφορίες λένε ότι αποχώρησε βασικός χρηματοδότης.

ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΟ Ο ΚΟΡΟΙΒΟΣ

Ανάλογα σενάρια που διαψεύστηκαν έχουμε και στην Αμαλιάδα. Και εκεί έλεγαν ότι αποχωρεί για να παίξει ο Προμηθέας Πατρών που έχει πολύ ζεστό χρήμα. Και ότι ο Κόροιβος, που σώθηκε τελευταία στιγμή, δεν θα αγωνιστεί τελικά στα "μεγάλα σαλόνια", αλλά και άλλες φορές ακούστηκε κάτι σχετικό, χωρίς να γίνει πράξη.

Σενάρια έχουμε και στα Τρίκαλα όπου εκεί ακούγεται ότι την θέση της ομάδας θα απορροφήσει ο Ηρακλής αν και χαλάει το σενάριο! Συνεπώς είτε μέσω συγχωνεύσεως είτε μέσω αποχωρήσεων το μέλλον είναι ακόμα αβέβαιο για το νέο πρωτάθλημα σε πολλές ομάδες. Ο Φάρος ανέβηκε αλλά δεν είμαστε σίγουροι ότι θα παίξει στην Α1 και ακόμα και αν γίνει αυτό δεν θα γίνει με τα πολλά χρήματα της σεζόν που ολοκληρώθηκε πριν λίγες ημέρες.

Η ΚΗΦΙΣΙΑ ΚΑΙ Η ΧΑΛΚΙΔΑ

Θέματα έχουμε σε Κόροιβο και Τρίκαλα ενώ κατά καιρούς πολλά ακούγονται και για την Κηφισιά. Η ομάδα ήθελε να μετακομίσει στην Χαλκίδα, οι πληροφορίες λένε ότι ο πρόεδρος θέλει να αποχωρήσει καθώς δεν θέλει να βάζει άλλα χρήματα από την τσέπη του και ούτε και να δημιουργήσει χρέη (η εύκολη λύση για πολλούς) και συνεπώς ακόμα και η συμμετοχή της στην επόμενη σεζόν είναι αμφίβολη.

Γι αυτό και λέγεται ότι έχουν προχωρήσει οι επαφές με τον Δούκα για να πάρει την θέση της στη Basket League, με την ομάδα των Εκπαιδευτήριων να έχει πολλά χρήματα και φιλοδοξίες . Και φυσικά έχουμε ήδη τον Προμηθέα Πατρών με το πολύ χρήμα του προέδρου Βαγγέλη Λιόλιου που έχει ετοιμάσει ομάδα για Α1, καθώς εκτιμά ότι θα πάρει μια θέση. Μάλιστα, ο ιδιοκτήτης της ομάδας ετοιμάζει και γήπεδο για τα επόμενα χρόνια!

Οι τελευταίες πληροφορίες λένε ότι θα παίξει κανονικά ο Κόροιβος στη μεγάλη κατηγορία, χαλάει των Τρικάλων με τον Ηρακλή που αποχώρησε ο βασικός χρηματοδότης και ερωτηματικά έχουμε τους Φάρο και Κηφισιά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Οι "αιώνιοι" μετά την αλλαγή ηγεσίας στον ΕΣΑΚΕ

News 24/7

24MEDIA NETWORK