Ποδοσφαιριστής άλλαξε το όνομα του σε... Πίκατσου!

Γεννήθηκε ως Γλέιμπσον Γιάγκο Σόουζα Λισμπόα, όμως κάποια στιγμή στη ζωή του αποφάσισε να το αλλάξει σε... Πίκατσου, ακριβώς για το λόγο που πάει το μυαλό σας! Πλέον είναι ποδοσφαιριστής και μάλιστα συμπαίκτης του Μαρσέλο Μάτος (πρώην Παναθηναϊκού) στην Βάσκο Ντα Γκάμα (VIDEO).

Ποδοσφαιριστής άλλαξε το όνομα του σε... Πίκατσου!
yago pikachu

Στην Βραζιλία δύσκολα θα συναντήσεις κάποιον/κάποια με επώνυμο. Τουλάχιστον όπως συνηθίζουμε να το λέμε εμείς στην Ελλάδα. Ακόμα και ο πρόεδρος της χώρας ( από το 2003-2011) Λουίς Ινάσιο Ντα Σίλβα, έμεινε στην ιστορία ως... Λούλα!

Οι λόγοι για τους οποίους έχει επικρατήσει το ψευδώνυμο έναντι του επωνύμου διίστανται. Άλλοι λένε πως το ψευδώνυμο κρύβει πίσω μία μικρή ιστορία ή δείχνει από που προέρχεται κοινωνικά κάποιος. Άλλοι αναφέρουν πως αποτελεί συντόμευση του ονόματος.

Κάποιοι πάνε ακόμα... βαθύτερα και παλαιότερα. Στην εποχή που η δουλεμπορία ήταν πραγματικότητα στην Βραζιλία, έδιναν στους σκλάβους μικρά ονόματα για να τους ξεχωρίζουν. Όπως και να έχει, το συγκεκριμένη συνήθειο παρέμεινε και κάπως έτσι μας προέκυψε ο.... Πίκατσου!

ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ ΚΑΤΙ... ΚΟΙΝΟΤΥΠΟ

Ο Γλέιμπσον Γιάγκο Σόουζα Λισμπόα, όπως τον βάφτισαν, γεννήθηκε στην Μπελέμ της πολιτείας Παρά στην βόρεια Βραζιλία στις 5 Ιουνίου του 1992 και μεγαλώνοντας κόλλησε με τα... πόκεμον.

Έτσι, όταν έφτασε σε ηλικία όπου έπρεπε να επιλέξει το δικό του... όνομα, με το οποίο θα γινόταν γνωστός, διάλεξε το αγαπημένο του πόκεμον. Τον Πίκατσου! Κάπως έτσι από Γλέιμπσον Γιάγκο Σόουζα Λισμπόα, έγινε... Γιάγκο Πίκατσου.

Το συγκεκριμένο όνομα του δημιούργησε ορισμένα προβλήματα στην επαγγελματική του καριέρα, καθώς ο πρόεδρος της Παϊσαντού το θεώρησε... ανώριμο και μάλιστα έκανε αναφορά όταν ο παίκτης υπέγραψε το πρώτο του συμβόλαιο.

Αυτό δεν τον εμπόδισε από το να πάρει μεταγραφή τον Γενάρη του 2016 στην Βάσκο Ντα Γκάμα (έναντι ενός σημαντικού ποσού), με αποτέλεσμα να γίνει συμπαίκτης των Νενέ, Λουίς Βαμπιάνο και... Μαρσέλο Μάτος!

Δεν χρειάζεται καν να σας πούμε πως το αστείο με το: "Πίκατσου, διαλέγω εσένα!", ακούγεται κάθε φορά που ο προπονητής του τον ετοιμάζει να περάσει ως αλλαγή στον αγωνιστικό χώρο...

Ο Πίκατσου σκόραρε στην τελευταία νίκη της Βάσκο την προηγούμενη Κυριακή κόντρα στην Μπΐα, όπου το σκορ έληξε 2-1.

News 24/7

24MEDIA NETWORK