Ο Αζάρ έγινε... Φαν Πέρσι και απειλεί την Τσέλσι με αποχώρηση

Στα μεταγραφικά της Τσέλσι δεν κουνιέται φύλλο και ο Εντέν Αζάρ προειδοποίησε το σύλλογο πως αν δεν γίνουν "βαρβάτες" μεταγραφικές κινήσεις, θα αποχωρήσει. Αναμφίβολα αυτή η εξέλιξη θυμίζει το μεταγραφικό στόρι του 2012 μεταξύ του Φαν Πέρσι, της Άρσεναλ και της Γιουνάιτεντ.

Ο Αζάρ έγινε... Φαν Πέρσι και απειλεί την Τσέλσι με αποχώρηση
AP PHOTO/SCOTT HEPPELL & AP PHOTO/ALASTAIR GRANT

Ο Εντέν Αζάρ έχει βάλει σε αναμονή το νέο συμβόλαιο που του προσφέρει η Τσέλσι και υπάρχει λόγος! Τι κι αν οι "μπλε" του δίνουν 300.000€ την εβδομάδα; Ο Βέλγος δε δείχνει να δελεάζεται και παραμένει ανένδοτος.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της "Sun" η αιτία εντοπίζεται στην αδυναμία του συλλόγου να ενισχυθεί με μεγάλα ονόματα. Ναι, η ομάδα του Αντόνιο Κόντε ξόδεψε στο περυσινό μεταγραφικό παζάρι ένα ποσό της τάξης των 232.000.000€, αγοράζοντας παίκτες όπως ο Μοράτα (60.000.000€), ο Μπακαγιόκο (40.000.000€), μέχρι και ο Αντόνιο Ρούντιγκερ που στοίχισε 40.000.000€.

Αναμφίβολα ένα γιγαντιαίο χρηματικό ποσό, που την εφετινή σεζόν της απέφερε... μηδέν τρόπαια και την πέμπτη θέση που αφήνει τη Τσέλσι εκτός Champions League. Ουσιαστικά εκεί εντοπίζεται και ο δισταγμός του Αζάρ.

Άλλωστε όπως δήλωσε χαρακτηριστικά: "Θέλω τον χρόνο μου. Περιμένω να δω στην ομάδα καλύτερους παίκτες που θα κερδίσουν το πρωτάθλημα της νέας σεζόν. Πρέπει να σκεφτώ πολλά πράγματα", είπε ο 27χρονος άσος λίγες μέρες πριν τον μεγάλο τελικό του αγγλικού Κυπέλλου με την Γιουνάιτεντ και συνέχισε:

"Θέλω να κερδίσω δύο ακόμη τρόπαια, το αγγλικό Κύπελλο και το Champions League. Είναι πολύ σημαντικό για εμένα γιατί δεν τα έχω κατακτήσει ποτέ. Του χρόνου δεν θα πάρουμε μέρος στην κορυφαία διοργάνωση, γι' αυτό και θέλω πολύ το Κύπελλο".

Η εξέλιξη αυτή αφενός γεννά προσδοκίες στην Ρεάλ Μαδρίτης που περιμένει στη γωνία για τον παίκτη, αφετέρου θυμίζει σε πολύ μεγάλο βαθμό το στόρι του 2012 μεταξύ του Ρόμπιν Φαν Πέρσι και της Άρσεναλ, που κατέληξε σε "διαζύγιο".

Ο Ολλανδός φορ είχε απαιτήσει από την διοίκηση των "κανονιέρηδων" να φέρει παίκτες με εμπειρία, οι οποίοι θα έδιναν αυτό το... κάτι παραπάνω, που θα οδηγούσε τον σύλλογο στην κατάκτηση του πρωταθλήματος και γιατί όχι του Champions League.

Προφανώς, ο τότε 29χρονος Φαν Πέρσι δεν έμεινε καθόλου ικανοποιημένος και αποχώρησε με προορισμό το Μάντσεστερ, υποστηρίζοντας ότι είχε φτάσει η στιγμή να κατακτήσει κάποιο από αυτά τα δύο τρόπαια. Και το έκανε, αφού εκείνη τη χρονιά σήκωσε την κούπα της Πρέμιερ Λιγκ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK