Όταν ο Παναθηναϊκός είπε "όχι" στον τρίτο σκόρερ της Κροατίας!

Η Εθνική Ελλάδας αντιμετωπίζει την Κροατία για τα μπαράζ του Μουντιάλ της Ρωσίας και το Contra.gr κάνει... flashback, θυμίζοντας την εποχή που ο Παναθηναϊκός είπε... όχι στον τωρινό τρίτο σκόρερ των "Vatreni" για τα... μάτια παίκτη που σταμάτησε στα 30 του χρόνια και κόστισε περισσότερο!

Croatia's Nikola Kalinic celebrates after scoring his sides first goal during the Euro 2016 Group D soccer match between Croatia and Spain at the Nouveau Stade in Bordeaux, France, Tuesday, June 21, 2016. (AP Photo/Manu Fernandez)
kalinic AP IMAGES

Το καλοκαίρι του 2008 ο Παναθηναϊκός μπήκε και επίσημα σε νέα εποχή. Η πολυμετοχικότητα ήταν γεγονός και φυσικά τα εκατομμύρια... περίσσευαν, με τον Κώστα Αντωνίου να πραγματοποιεί πολλές και ακριβές μεταγραφές που ξεπέρασαν σε κόστος τα 20.000.000€!

Δυο από τα ονόματα-ταλέντα που έπεσαν στο τραπέζι ήταν από την Κροατία και συγκεκριμένα την ίδια ομάδα ( Χάιντουκ Σπλιτ). Αναφερόμαστε στους Άντε Ρουκάβινα και Νίκολα Κάλινιτς.

Ο δεύτερος θεωρούνταν σπουδαίο ταλέντο εκείνη την περίοδο, μετρώντας 36 συμμετοχές με 26 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις και ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να τον είχε αποκτήσει με ένα ποσό κοντά στα 2.500.000€!

Η απόφαση των Αντωνίου - Χεν Τεν Κάτε, ωστόσο, ήταν να πάνε στην πιο... ακριβή περίπτωση του Ρουκάβινα, ο οποίος ανακοινώθηκε εν τέλει τον Ιούνιο του 2008 για τέσσερα χρόνια ( και συμβόλαιο άνω των 500.000€ ) με την Χάιντουκ να λαμβάνει 2.800.000€ (χωρίς τα μπόνους).

Την συνέχεια πάνω-κάτω την γνωρίζουμε όλοι. Ο Ρουκάβινα αποχώρησε δυο χρόνια αργότερα για την Ντιναμό Ζάγκρεμπ, με τους "πράσινους" να λαμβάνουν περίπου 700.000€. Δυστυχώς ο Κροάτης δεν μπόρεσε να κάνει την καριέρα που επιθυμούσε και κρέμασε τα παπούτσια του σε ηλικία 30 ετών, λόγω των συνεχόμενων τραυματισμών.

ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΩΣ ΑΝΑΛΟΓΗ

Ο Νίκολα Κάλινιτς, ο οποίος είναι τρίτος σκόρερ της Κροατίας από τους παίκτες που έχουν κληθεί το τελευταίο διάστημα, πήρε μεταγραφή το 2009 στην Πρέμιερ Λιγκ και συγκεκριμένα την Μπλάκμπερν Ρόβερς, όπου παρέμεινε για δυο χρόνια. Τον Αύγουστο του 2011 έκλεισε την Ντνίπρο, με περίπου 6.000.000€.

Μετά από τέσσερις σεζόν, ο Κάλινιτς πήρε μεταγραφή στο Καμπιονάτο για λογαριασμό της Φιορεντίνα, όπου πραγματοποίησε δυο εξαιρετικές σεζόν, με αποτέλεσμα να τον αποκτήσει η Μίλαν ως δανεικό με οψιόν 25.000.000€!

Με την εθνική ομάδα της Κροατίας, ο 29χρονος επιθετικός μετράει 38 συμμετοχές, έχοντας πετύχει 14 γκολ και είναι πίσω από τους Μάριο Μάντζουκιτς ( 80 εμφανίσεις, 30 γκολ) και Ιβάν Πέρισιτς (6 1 εμφανίσεις, 16 γκολ).

AP Photo/Manu Fernandez

News 24/7

24MEDIA NETWORK