Πως φτάσαμε από το -3 στις 67.000 € για την ΑΕΚ

Στα... μαλακά έπεσε η ΑΕΚ για όσα συνέβησαν στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ, πληρώνοντας μόνο χρηματικό πρόστιμο. Αφαίρεση βαθμών και τιμωρία της έδρας ζητούσε ο Ολυμπιακός έχοντας έννομο συμφέρον, όμως η καταγγελία της ερυθρόλευκης ΠΑΕ απορρίφθηκε! To Contra.gr θυμάται όλη την ιστορία (PHOTOS).

SUPERLEAGUE / ÁÅÊ - ÐÁÏÊ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
aek paok epeisodia EUROKINISSI

Η αναμέτρηση της ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ στις 5/11 δεν ξεκίνησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, αφού η Αστυνομία αναγκάστηκε να κάνει χρήση χημικών με σκοπό να απωθήσει μερίδα οπαδών, που προσπαθούσαν να μπουν στο γήπεδο χωρίς εισιτήριο.

Αποτέλεσμα αυτού ήταν η ατμόσφαιρα στο ΟΑΚΑ να γίνει αποπνικτική και οι παίκτες των δυο ομάδων να μπουν στα αποδυτήρια, έχοντας καλυμμένο το πρόσωπο τους. Μετά από λίγα λεπτά η κατάσταση ηρέμησε και το παιχνίδι διεξήχθη κανονικά, με την Ένωση να επικρατεί 1-0 χάρη στο γκολ του Μάρκο Λιβάγια στο 25ο λεπτό.

ΜΕΙΩΣΗ ΒΑΘΜΩΝ, ΤΙΜΩΡΙΑ ΕΔΡΑΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ

Η αντίδραση της ΠΑΕ Ολυμπιακός ήρθε στις 8/11, με τους ερυθρόλευκους έχοντας έννομο συμφέρον να... επιδιώκουν, με βάση τον πειθαρχικό κώδικα της ΕΠΟ, αλλά και με με βάση το οπτικοακουστικό υλικό:

χρηματική ποινή από 50.000-250.000 ευρώ, ποινή διεξαγωγής αγώνων χωρίς θεατές για 2-4 αγωνιστικές ημέρες και ποινή αφαίρεσης 3 βαθμών!!

Πως φτάσαμε από το -3 στις 67.000 € για την ΑΕΚ

Αρκετές ημέρες αργότερα η καταγγελία της ΠΑΕ Ολυμπιακός έπεσε στο.. κενό, αφού ο αθλητικός δικαστικής, Σπύρος Καποδίστριας, δήλωσε αναρμόδιος για να τιμωρήσει τον διαιτητή Αρετόπουλο και τον παρατηρητή της αναμέτρησης, για το γεγονός πως δεν έγραψαν τα όσα συνέβησαν στο φύλλο αγώνα.

Συγκεκριμένα το σκεπτικό της απόφασης ανέφερε σύμφωνα με την Livesport:

"Το παρόν Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό Όργανο της Super League τυγχάνει αναρμόδιο για την άσκηση πειθαρχικού ελέγχου σε βάρος του διαιτητή και του παρατηρητή του ποδοσφαιρικού αγώνα μεταξύ των ομάδων της ΠΑΕ ΑΕΚ και της ΠΑΕ ΠΑΟΚ... και ειδικότερα στερείται της απαιτούμενης λειτουργικής αρμοδιότητας για τη διερεύνηση της καταγγελόμενης υφ΄ υμών παραλείψεως των ανωτέρω αξιωματούχων του επίμαχου αγώνα να επισημάνουν στις εκθέσεις, που αυτοί συνέταξαν, την αφή δύο πυρσών χωρίς να επακολουθήσει η ρίψη τους από φιλάθλους της γηπεδούχου ΠΑΕ ΑΕΚ, με σκοπό να τύχει η τελευταία αυτή ΠΑΕ ευνοϊκότερης πειθαρχικής μεταχειρίσεως.

Κατ' ακολουθίαν των ανωτέρω, σας ενημερώνουμε ότι στερούμεθα της λειτουργικής αρμοδιότητας προς επεξεργασία των ανωτέρω καταγγελιών -αιτήσεων μας, καθώς και των τυχόν αντιστοίχου περιεχομένου καταγγελιών- αιτήσεων, που τυχόν υποβληθούν μελλοντικώς στο παρόν δικαιοδοτικό όργανο, αναφορικά με τον ενδεχόμενο πειθαρχικό έλεγχο των αξιωματούχων του αγώνα".

SUPERLEAGUE / ÁÅÊ - ÐÁÏÊ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
leovac EUROKINISSI

ΤΕΛΙΚΑ... ΠΡΟΣΤΙΜΟ

Σήμερα (20/11) η πειθαρχική της Super League Σουρωτή ανακοίνωσε την τιμωρία της ΠΑΕ ΑΕΚ, που είχε κληθεί σε απολογία με βάση άρθρο που μπορούσε να επιφέρει ακόμα και αφαίρεση βαθμών, βάζοντας της μόνο χρηματικό πρόστιμο αξίας 67.000€.

Θυμίζουμε πως η ΠΑΕ ΑΕΚ στην απολογία της έκανε λόγο πως τα επεισόδια έλαβαν χώρο εκτός του γηπέδου και οτι δεν υπήρξαν φθορές ή βιαιοπραγίες.

Αναλυτικά η απόφαση:

"Βάσει των αναφερομένων στο από 05/11/2017 Φύλλο Αγώνα, το οποίο σας γνωστοποιήθηκε, κατ’ άρθρο 15 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου (Κ.Α.Π.), στην από 05/11/2017 Έκθεση Παρατηρητή Αγώνα και στην υπ’ αριθμ. πρωτ. 2247/17/2239126 από 07-11-2017 αναφορά συμβάντων της αστυνομίας, σε συνδυασμό και με τον οπτικοακουστικό υλικό φορέα εγγραφής εικόνας και ήχου (DVD), στον οποίο αποτυπώνεται ο επίμαχος ποδοσφαιρικός αγώνας»:

Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της καθώς επίσης και για υβριστικά συνθήματα των φιλάθλων της: συνολική χρηματική ποινή εξήντα επτά χιλιάδων ευρώ".

News 24/7

24MEDIA NETWORK