Η Ντιναμό, και η... λευκή φρενίτιδα που την αμαυρώνει

Κουκούλες, ΚΚΚ, σβάστικες, μίσος κατά των μαύρων ποδοσφαιριστών και οπαδών. Αυτά εκφράζουν οι οργανωμένοι οπαδοί της Ντιναμό Κιέβου που αντιμετωπίζει απόψε την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. Δρουν κυρίως στα εντός έδρας και έχουν βγει νικητές κόντρα σε δύο πολιτικές δυνάμεις.

Η Ντιναμό, και η... λευκή φρενίτιδα που την αμαυρώνει

" 100% Λευκή Κερκίδα" και όποιος δεν συμφωνεί είναι εχθρός των οργανωμένων, της ομάδας, της Ουκρανίας ολόκληρης! Αυτό είναι ένα από τα μανιφέστα των οπαδών της Ντιναμό Κιέβου που αποτελούν το κακό "σπυρί" του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Τη δεδομένη στιγμή, μοιάζουν ασταμάτητοι, καθώς άκμασαν την περίοδο της πολιτικής αστάθειας στην πατρίδα τους και εδραιώθηκαν έτσι ώστε να επιβάλλουν τους δικούς τους κανόνες. Και είπαμε " ...όποιος δεν συμφωνεί είναι εχθρός... ".

ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΚΟΡΜΠΑΤΣΟΦ ΣΤΟΝ ΓΙΑΝΟΥΚΟΒΙΤΣ

Επί Σοβιετικής Ένωσης και συγκεκριμένα τον Σεπτέμβριο του 1987, ο Μιχαήλ Γκορμπατσόφ έγινε ο πρώτος που προσπάθησε να διαλύσει τους οργανωμένους οπαδούς της Ντιναμό Κιέβου. Οι ακροδεξιοί πυρήνες του ουκρανικού κλαμπ ήταν εναντίον του καθεστώτος κι εκτός αυτού ήταν οι μόνιμοι που προκαλούσαν σοβαρά προβλήματα με τη συμπεριφορά τους.

Τεράστια αφορμή για τον Γκορμπατσόφ να ανοίξει μέτωπο με τους φασίστες της Ντιναμό ήταν τα επεισόδια ντροπής της 20ης Σεπτεμβρίου όταν σε μία επίσκεψη της Σπαρτάκ Μόσχας στην Ουκρανία στην κυριολεξία δεν έμεινε τίποτα όρθιο.

Η Ντιναμό, και η... λευκή φρενίτιδα που την αμαυρώνει

Οι της Ντιναμό επιτέθηκαν στην αποστολή, χτύπησαν διεθνείς ποδοσφαιριστές. Όρμησαν στα πούλμαν και στα τρένα που μετέφεραν οπαδούς χτυπώντας στο ψαχνό όποιο "δήλωνε" κάτοικος Μόσχας!

Η προσπάθεια του Γενικού Γραμματέα στέφθηκε με απόλυτη αποτυχία, καθόσον η δράση των φασιστοειδών... ξύπνησε κι άλλους αντιφρονούντες στην ιδέα της ΕΣΣΔ, γεγονός που επέφερε επεισόδια σε ποδοσφαιρικούς αγώνες σε όλη την επικράτεια.

Επόμενος πολέμιος της "Λευκής Φρενίτιδας" ήταν ο Βίκτωρ Γιανουκόβιτς. Αδύνατο και πάλι...

Οι οργανωμένοι της Ντιναμό βρήκαν πρόσφορο έδαφος από το "ξήλωμα" του απελθόντος πολιτικού ηγέτη, εκμεταλλεύτηκαν τη νέα τάξη πραγμάτων στην πολιτική σκηνή της Ουκρανίας και τώρα ακμάζουν!

Στην Ελλάδα δεν μπορούμε να ξέρουμε πόσοι κι αν έχουν έρθει κιόλας, αφού κατά βάση κάνουν τα... δικά τους στα εντός έδρας ματς. Εκτός συνόρων και με την Ντιναμό Κιέβου να είναι εξαιρετικά προσεκτική δεν έχει καταγραφεί κάποιο γεγονός.

ΤΑ "ΠΑΡΑΣΗΜΑ" ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ

Πέρα από τα επεισόδια με την Σπαρτάκ πριν από 30 χρόνια για τα οποία καμαρώνουν μέχρι σήμερα, υπάρχουν και μοντέρνα φασιστικά... χτυπήματα που οι της Ντιναμό θεωρούν κατορθώματα.

Τον Οκτώβριο του '15 επιτέθηκαν και χτύπησαν άγρια τέσσερις ανθρώπους στο "Ολιμπίσκι" επειδή ήταν μαύροι.

Το απίστευτο της υπόθεσης, βέβαια, ήταν ότι οι άτυχοι νέοι δεν υποστήριζαν την φιλοξενούμενη Τσέλσι, αλλά ήταν φανς της Ντιναμό!

Πάμε και στις 21 Απριλίου του 2017. Στο ντέρμπι με την Σαχτάρ, οι οργανωμένοι της Ντιναμό έδωσαν... ρέστα ντροπής. Η "Λευκή Φρενίτιδα" έβαλε τα... κακά της και έγινε νούμερο ένα θέμα σε όλο τον κόσμο.

Ενα πανό που έγραφε "100% Λευκή Κερκίδα" μπροστά τους και από πίσω το χάος! Σβάστικες, κουκούλες Κου Κλουξ Κλαν και συνεχόμενα συνθήματα εναντίον των Βραζιλιάνων παικτών της Σαχτάρ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK