Πάει Μουντιάλ και γράφει ιστορία ο... συνταξιούχος

Η Αίγυπτος πάει στο Μουντιάλ μετά από 28 χρόνια και το πρόσωπο που έχει κλέψει την παράσταση δεν είναι ο "χρυσός" σκόρερ Σαλάχ, αλλά ο... συνταξιούχος ποδοσφαιριστής που θα γράψει ιστορία στα γήπεδα της Ρωσίας.

Egypt's goalkeeper Essam El Hadary celebrates after defeating Congo in the 2018 World Cup group E qualifying soccer match at the Borg El Arab Stadium in Alexandria, Egypt, Sunday, Oct. 8, 2017. Egypt won 2-1. (AP Photo/Nariman El-Mofty)
Essam El Hadary AP IMAGES

Από το 1996 μέχρι και σήμερα παραμένει πιστός στρατιώτης της εθνικής του ομάδας, έχοντας καταγράψει περισσότερες από 150 συμμετοχές με το αντιπροσωπευτικό του συγκρότημα. Σε όλη αυτή τη διάρκεια δεν κατάφερε να γευτεί τη χαρά μίας πρόκρισης σε Μουντιάλ. Ευτυχώς για τον ίδιο τα πάντα άλλαξαν το βράδυ της Κυριακής!

Ο Μοχάμεντ Σαλάχ ευστόχησε από την άσπρη βούλα και έστειλε τους "Φαραώ" στην Ρωσία μετά από 28 ολόκληρα χρόνια. Τι σημαίνει αυτό για τον Εσάμ Ελ-Χανταρί; Πως στα... 45 του χρόνια θα γράψει ιστορία στο θεσμό.

Άλλοι στην ηλικία του έχουν πάρει... σύνταξη από καιρό, όμως ο ίδιος παραμένει ενεργός και μάλιστα είναι βασικός κάτω από τα γκολπόστ της Αιγύπτου!

Στα γήπεδα της Ρωσίας θα είναι 45 ετών και 4 μηνών, κάτι που σημαίνει πως θα σπάσει το ρεκόρ του Μοντραγκόν της Κολομβίας, ο οποίος αγωνίστηκε σε ηλικία 43 ετών και 3 ημερών στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας το 2014.

Ποιος είναι όμως ο γηραιότερος σκόρερ σε Μουντιάλ; Μα φυσικά ο Ροζέ Μιλά, ο οποίος στο Μουντιάλ του 1994 με το Καμερούν κατάφερε να βάλει γκολ κόντρα στην Ρωσία σε ηλικία 42 ετών!

AP Photo/Nariman El-Mofty

News 24/7

24MEDIA NETWORK