Ένα λουλούδι στα θύματα της Ράμπλα από τους φίλους του Ολυμπιακού

Οι φίλοι του Ολυμπιακού που ταξίδεψαν για το παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα δεν ξέχασαν τους νεκρούς της τρομοκρατικής επίθεσης με βανάκι στον πιο διάσημο δρόμο της Βαρκελώνης.

Ένα λουλούδι στα θύματα της Ράμπλα από τους φίλους του Ολυμπιακού
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο κύριος όγκος των φίλων του Ολυμπιακού έφτασε από το απόγευμα της Τρίτης (17/10) στην Βαρκελώνη για να δουν από κοντά την αγαπημένη τους ομάδα να αγωνίζεται για πρώτη φορά απέναντι στην Μπαρτσελόνα και αρκετοί εξ αυτών συνδύασαν το ταξίδι και με λίγη δόση... τουρισμού.

Εκατοντάδες φίλοι των "ερυθρολεύκων" κατέκλυσαν από το πρωί της Τετάρτης (18/10) τον πιο κεντρικό και δημοφιλή πεζόδρομο της καταλανικής πρωτεύουσας.

Η “Ράμπλα” είναι περίπου ένα χιλιόμετρο πεζόδρομος και πριν από δύο μήνες όλη η πόλη έζησε έναν εφιάλτη. Στις 17 Αυγούστου ένα βαν που είχαν νοικιάσει τζιχαντιστές, ανέβηκε στον πεζόδρομο και για περίπου 550 μέτρα παρέσυρε στον διάβα του όποιον έβρισκε μπροστά του.

Απολογισμός ήταν 13 νεκροί και πάνω από 150 τραυματίες. Το βαν σταμάτησε σε ένα μωσαϊκό του Μιρό και την Τετάρτη (18/10), λίγες ώρες πριν από το ματς, σημειώθηκε ένα ωραίο στιγμιότυπο.

Αρκετοί φίλοι του Ολυμπιακού είχαν στα χέρια τους ένα λουλούδι και το άφησαν ως φόρο τιμής πάνω στο μωσαϊκό. Ήταν μία κίνηση συμβολική, μία κίνηση ότι “δεν φοβόμαστε την τρομοκρατία”!

Η Βαρκελώνη γενικότερα βρίσκεται στο επίκεντρο της επικαιρότητας τις τελευταίες μέρες. Μετά το τρομοκρατικό χτύπημα είχαμε την υπόθεση της ανεξαρτησίας της Καταλονίας και της απόσχισης από την Ισπανία. Τα μπαλκόνια έχουν σημαίες της Καταλονίας κρεμασμένες στα κάγκελα και λίγο τη... μονοτονία σπάνε κάποιες σημαίες του Ολυμπιακού σε διάφορα μπαλκόνια hostels που έκλεισαν οι Έλληνες για τη διαμονή τους.

News 24/7

24MEDIA NETWORK