Οι επιφυλάξεις της λίγκας και οι ευθύνες Ανδριανού

Το ρίσκο της συνύπαρξης οπαδών του Παναθηναϊκού και του ΠΑΟΚ (έστω και μόλις τριακοσίων) στο γήπεδο της Λεωφόρου, αποδείχτηκε πως δεν άξιζε τον κόπο να παρθεί. Και δεν άξιζε να παρθεί διότι απέχουμε πολύ ακόμα από το να γίνουμε άνθρωποι και να δημιουργήσουμε ειρηνικές συνθήκες στα γήπεδα.

Οι επιφυλάξεις της λίγκας και οι ευθύνες Ανδριανού
INTIME SPORTS

Όμως, όπως αποκαλύπτεται ψάχνοντας λίγο αυτή την ιστορία, φαίνεται πως υπήρχε κάποιος φορέας που αναγνώριζε ότι το ρίσκο ήταν τεράστιο και εξέφραζε τις επιφυλάξεις του για αυτό που οι δύο ΠΑΕ, η αστυνομία και η πολιτεία έλεγαν απλά... "ας το δοκιμάσουμε".

Πρόκειται για τη Super League, η οποία όπως μάθαμε, είχε στείλει έγγραφο τόσο στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη όσο και στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, με το οποίο εξέφραζε με επίσημο τρόπο τις επιφυλάξεις της για την απόφαση να υπάρξει μετακίνηση οπαδών στο ντέρμπι της 2ης αγωνιστικής των πλέι οφ.

Μάλιστα, ο συνεταιρισμός, είχε αναφερθεί με το έγγραφό του σε συγκεκριμένα ζητήματα ασφαλείας ως προς την είσοδο, τον έλεγχο, την παραμονή και την έξοδο των φιλοξενούμενων οπαδών, εστιάζοντας χωροταξικά στο συγκεκριμένο σημείο που έλαβαν χώρα τα γεγονότα.

Οι επιφυλάξεις της λίγκας δεν εισακούστηκαν...

Και ήρθε η Δευτέρα, οπότε ο Γιάννης Ανδριανός αισθάνθηκε πως έπρεπε να βγει μπροστά και να πει κάτι για τα επεισόδια. "Τα έχωσε" στις ΠΑΕ (και καλά έκανε), άφησε ένα διακριτικό υπονοούμενο για τις ευθύνες της αστυνομίας σε ότι αφορά το επιχειρησιακό σχέδιο (και καλά έκανε), αλλά τις δικές τους ευθύνες τις άφησε απ' έξω. Διότι το να απαγορευτεί μια μετακίνηση οπαδών αποτελεί ευθύνη κυρίως του υφυπουργού Αθλητισμού. Η αστυνομία εισηγείται, ο υφυπουργός αποφασίζει.

Προφανέστατα παρασύρθηκε και ο ίδιος από το καλό -σε γενικές γραμμές- κλίμα στον τελικό του κυπέλλου. Όφειλε όμως να είναι πιο διορατικός και να κάνει και λίγη αυτοκριτική...

Α.Α.

News 24/7

24MEDIA NETWORK