Επέλεξε τον Καμπέσας ανάμεσα σε 10 wingers!

Από πότε παρακολουθούσαν τον 20χρονο μεσοεπιθετικό από το Εκουαδόρ ο Μαρίνος Ουζουνίδης και οι συνεργάτες του, πότε δόθηκε το τελικό "ΟΚ" για να προχωρήσουν οι επαφές του δανεισμού του απ' την Αταλάντα και γιατί τον επέλεξε. Λάτιν… παρασκήνιο του Contra.gr.

Επέλεξε τον Καμπέσας ανάμεσα σε 10 wingers!

Η περίπτωση του Μπράιαν Καμπέσας δεν μπήκε έτσι… ξαφνικά στη ζωή του Παναθηναϊκού, δηλαδή σαν ακόμη ένας παίκτης που απλώς… προτάθηκε κι αφού «τσεκαρίστηκε» και άρεσε, αποφασίστηκε να αποκτηθεί ως «δανεικός».

Οσο κι αν ακούγεται πολύ καλό για να είναι… ελληνικό (ως κίνηση), ο 20χρονος winger από το Εκουαδόρ βρισκόταν στα «ραντάρ» των ανθρώπων του «τριφυλλιού» (και δη του τεχνικού τιμ) εδώ και μήνες. Απ’ την περίοδο του χειμώνα συγκεκριμένα, όταν και «έλαμψε» με την εθνική U20 του Ισημερινού στα τελικά του Campeonato Sudamericano Sub-20 ή αλλιώς Κύπελλο Νέων Ν. Αμερικής, που πραγματοποιήθηκε στην πατρίδα του, το Εκουαδόρ, από 18 Ιανουαρίου έως 11 Φεβρουαρίου 2017.

Ο Καμπέσας ήταν ο ηγέτης της ομάδας του Χοσέ Ροντρίγκες (μαζί με τους Ζόρντι Καϊσέδο και Ουάσινγκτον Καρόζο), οδηγώντας την ομάδα του στην επόμενη φάση και στον τελικό όμιλο των «6» όπου έχασε τον τίτλο στο τελευταίο ματς απ’ την Ουρουγουάη (η εν λόγω διοργάνωση κρίνεται με βαθμολογία σαν μίνι πρωτάθλημα κι όχι με προημιτελικά, ημιτελικά, τελικό κ.ο.κ.).

Ο νεαρός άσος μάλιστα, κατέκτησε και τον τίτλο του πρώτου σκόρερ του τουρνουά με 5 γκολ σε 6 αγώνες, μοιραζόμενος το έπαθλο με τους Αργεντινούς Λαουτάρο Μαρτίνες, Μαρσέλο Τόρες και τον Ουρουγουανό Ροντρίγο Αμαράλ (άπαντες από 5 γκολ).

Επέλεξε τον Καμπέσας ανάμεσα σε 10 wingers!

Στο Sudamericano το τεχνικό τιμ του Παναθηναϊκού «τσέκαρε» με μεγάλη προσοχή τον Καμπέσας και το όνομά του βρισκόταν σε περίοπτη θέση στη λίστα με τους καλοκαιρινούς «στόχους» και δη τους παίκτες που θα μπορούσαν να αναβαθμίσουν ποιοτικά το ρόστερ της ομάδας και πολύ περισσότερο το «βάθος» του ροτέισον.

Στη δε τελική σταχυολόγηση των υποψηφίων για τη θέση του (νεαρού) winger που έψαχναν οι «πράσινοι», ο Ουζουνίδης κατέληξε δίχως δεύτερη σκέψη, απ’ τα τέλη Ιουνίου στον 20χρονο άσο απ’ το Εκουαδόρ, μέσα από μία τελική λίστα με 10 (!) υποψήφιους παίκτες, καθώς ταίριαζε απόλυτα σ’ αυτό που θέλει να φτιάξει μέσα στο γήπεδο.

Το τελευταίο δε είναι το «Α» και το «Ω» (μαζί με τον χαρακτήρα του κάθε παίκτη) στο μυαλό του Εβρίτη τεχνικού για κάθε μεταγραφική περίπτωση. Το πώς δηλαδή θα «ταιριάξει» και θα «κουμπώσει» με τους υπόλοιπους παίκτες όσον αφορά τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά του. Ο Καμπέσας είχε όλα αυτά που έψαχνε ο Ουζουνίδης σε (σχεδόν) απόλυτο βαθμό (απίστευτη ταχύτητα, επιτάχυνση, έκρηξη, διασκελισμό, εκτέλεση και καλή αντίληψη στο ανοικτό γήπεδο) και η τελική επιλογή του ήταν πολύ πιο εύκολη.

Οσο κι αν η «εκτέλεση» της μεταγραφής αποδείχθηκε πάρα πολύ δύσκολη στην πορεία, μέχρι το… happy end (με παρέμβαση του ίδιου του παίκτη), διότι το καταπληκτικό τουρνουά που έκανε ο 20χρονος άσος στο «Campeonato Sudamericano», τράβηξε πάνω του… κόσμο και κοσμάκη. Ο Καμπέσας εντούτοις «ψήθηκε» απόλυτα απ’ τον (ποδοσφαιρικό) τρόπο με τον οποίο τον προσέγγισε ο Ουζουνίδης και πήρε γρήγορα τις αποφάσεις του, ρίχνοντας… πόρτα σ’ όλους τους υπόλοιπους «μνηστήρες».

ΓΟΥΛ

News 24/7

24MEDIA NETWORK