Ορατός ο κίνδυνος να χάσουμε μία θέση στην Ευρώπη

Η φετινή βαθμολογική συγκομιδή στην Ευρώπη ήταν η μικρότερη των τελευταίων ετών με την Ελλάδα να πέφτει δυο θέσεις τα τελευταία δυο χρόνια και να κινδυνεύει πλέον με... εξαφάνιση από τις διοργανώσεις της UEFA. Πως διαμορφώνονται τα εισιτήρια.

Ορατός ο κίνδυνος να χάσουμε μία θέση στην Ευρώπη
europa champions

Η ΑΕΚ πάλεψε το βράδυ της Πέμπτης στο Κίεβο για την πρόκριση στους "16" του Γιουρόπα Λιγκ, όμως δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες της και έμεινε στο καταδικαστικό 0-0 κόντρα στην Ντιναμό. Κάπως έτσι ολοκληρώθηκε η ελληνική παρουσία στις διοργανώσεις της UEFA για τη φετινή περίοδο.

Η Ελλάδα συγκέντρωσε 4,900 βαθμούς στη σχετική λίστα των χωρών της UEFA, τη χαμηλότερη (και με διαφορά) των τελευταίων πέντε ετών, με αποτέλεσμα από την 13η θέση το 2014, να πέσει στην 15η το 2018.

Τι σημαίνει αυτό; Για την ερχόμενη περίοδο δεν αλλάζει κάτι και τα εισιτήρια θα μοιραστούν όπως τα γνωρίζουμε. Δηλαδή:

-- Ο πρωταθλητής θα ξεκινήσει από τον 3ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ (μονοπάτι πρωταθλητών).

-- Ο δεύτερος θα ξεκινήσει από τον 2ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ (μονοπάτι μη πρωταθλητών).

-- Ο τρίτος και τέταρτος της βαθμολογίας θα ξεκινήσουν στον 2ο προκριματικό του Γιουρόπα Λιγκ.

-- Ο κυπελλούχος θα ξεκινήσει από τον 3ο προκριματικό του Γιουρόπα Λιγκ.

-- Αν η ομάδα που πάρει το κύπελλο τερματίσει είτε στην πρώτη, είτε στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας, τότε το "καλό" εισιτήριο του Γιουρόπα πάει στον τρίτο και τα άλλα δυο σε τέταρτο και πέμπτο.

ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΝΑ ΧΑΘΕΙ ΜΙΑ ΘΕΣΗ

Η πρώτη μεγάλη αλλαγή θα έρθει τη σεζόν 2019-2020. Με την Ελλάδα στην 15η θέση, ο πρωταθλητής δεν θα ξεκινά πλέον από τον 3ο, αλλά από τον 2ο προκριματικό γύρο (11-12 Ιουλίου το πρώτο ματς)!

Αν μάλιστα η Ελλάδα πέσει κάτω από την 15η θέση τότε θα χαθεί ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο και μία από τις δυο θέσεις για το Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ το τελευταίο εισιτήριο στο Γιουρόπα Λιγκ θα ξεκινά από τον 1ο προκριματικό γύρο ή αλλιώς στα μέσα... Ιουνίου!

Όπως καταλαβαίνετε την ερχόμενη σεζόν πρέπει να... ανακάμψουμε σε βαθμούς, αφού Κροατία, Δανία και Αυστρία πλησιάζουν.

Γ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK