Ο Ντουβερίογλου χρωστά πολλά στον Βαγγέλη Αλεξανδρή!

Ουδείς μπορεί να πει με βεβαιότητα ποια θα ήταν η εξέλιξη της καριέρας του Αχμέτ Ντουβερίογλου, αν ο Βαγγέλης Αλεξανδρής δεν επέμενε -μέχρι παρεξηγήσεως- να τον χρησιμοποιεί στην Εθνική ομάδα της Ιορδανίας.

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÖÁÉÍÁË 4 / ÇÌÉÔÅËÉÊÏÓ / ÖÅÍÅÑÌÐÁ×ÔÓÅ - ÆÁËÃÊÉÑÉÓ ÊÁÏÕÍÁÓ / EUROLEAGUE / FINAL 4 / SEMIFINAL / FENERBAHCE - ZALGIRIS KAUNAS (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI)
Ντουβερίογλου EUROKINISSI

Ο Αχμέτ Ντουβερίογλου ετοιμάζει να στεφθεί πρωταθλητής Ευρώπης για δεύτερη συνεχή χρονιά με τη Φενέρμπαχτσε και να γράψει ιστορία με χρυσά γράμματα μαζί με τους συμπαίκτες του και του Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

Η καριέρα πάντως του μισού Τούρκου και μισού Ιορδανού σέντερ ίσως να ήταν τελείως διαφορετική αν δεν επέμενε γι' αυτόν (σε σημείο παρεξηγήσεως) ένας Ελληνας προπονητής.

Αυτός δεν ήταν άλλος από τον Βαγγέλη Αλεξανδρή. Ο "Τίγρης" του ελληνικού μπάσκετ είχε παίκτη τον σήμερα 25χρονο ψηλό στην Εθνική ομάδα της Ιορδανίας από το 2013 έως το 2014.

Παρά το γεγονός ότι τότε ο Ντουβερίογλου ήταν μετα βίας 20 ετών, ο Αλεξανδρής του άνοιξε το δρόμο προς τη βασική ενδεκάδα της Εθνικής Ιορδανίας κόντρα στη θέληση των πάντων, ακόμη και της ομοσπονδίας.

Ο Ντουβερίογλου χρωστά πολλά στον Βαγγέλη Αλεξανδρή!

Για την επιμονή του αυτή ο Ελληνας κόουτς δικαιώθηκε απόλυτα. Με το που μετακόμισε στη Σερβία, ο Ντουβερίογλου άρχισε να δείχνει το ταλέντο του (Μέγκα Βιζούρα) ενώ στη συνέχεια έπιασε Τουρκία για να εκτοξεύσει, τηρούμενων των αναλογιών, την καριέρα του σε Εφές και Φενέρμπαχτσε.

Θα μπορούσε επίσης να είχε περάσει από την Ελλάδα αν γινόταν δεκτή η εισήγηση του Βαγγέλη Αλεξανδρή στον Αρη το 2014. Οι Θεσσαλονικείς όμως στράφηκαν σε άλλες λύσεις και έτσι η καριέρα του Ντουβερίογλου πήρε διαφορετική τροπή. Μάλλον ευτυχέστερη για τον ίδιο.

Εφέτος στην Ευρωλίγκα ο ύψους 2.09μ Ντουβερίογλου είχε 3,2 πόντους και 1,8 ριμπάουντ σε σχεδόν 9 λεπτά συμμετοχής ανά παιχνίδι.

Ν.Γ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK