Για τον... Αλμέιδα γίνονται όλα

Η απόκτηση του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου βοηθάει σημαντικά την ΑΕΚ προκειμένου να αποκτήσει… μεγαλύτερη κινητικότητα από τη μέση και μπροστά, για να υπάρξει καλύτερη λειτουργία και να φτάσει με κάποιον τρόπο η μπάλα στον Ούγκο Αλμέιδα, που είναι και το ζητούμενο.

Για τον... Αλμέιδα γίνονται όλα

Αν πάρουμε ως δεδομένο το… δόγμα, ότι στις ομάδες πρέπει να αγωνίζονται ποδοσφαιριστές που πρώτα από όλα γουστάρουν το εγχείρημα, τότε πολύ καλά έκανε η ΑΕΚ και πήρε τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο. Διεθνής ποδοσφαιριστής, με μεγάλες παραστάσεις τόσο σε συλλογικό επίπεδο όσο και από άποψη εθνικών ομάδων, με εμπειρία πρωταθλητισμού και με καλή δόση από Καμπιονάτο.

Η ΑΕΚ βρέθηκε σε… μονόδρομο στο θέμα Μπαρμπόσα από τη στιγμή που εμφανίστηκε η μεγάλη πρόταση για τον Πορτογάλο (που ήταν στον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του) από το Ντουμπάι, και στην αναζήτηση του αντικαταστάτη του Έλντερ κινήθηκε ορθολογικά. Αν μπορείς να πάρεις τον Λάζαρο τον παίρνεις, σε μια Σούπερ Λίγκα που παίκτες ακόμα και με -αισθητά- λιγότερη ποιότητα μπορεί να κάνουν τη διαφορά.

Ο Χριστοδουλόπουλος έγινε από την πρώτη στιγμή συμβατός με την προοπτική της ΑΕΚ, τόσο από άποψη κασέ, όσο και από πλευράς στόχων, οι οποίοι καλύπτονται από τη μονολεκτική απάντηση που έδωσε ο 29χρονος μεσοεπιθετικός το βράδυ του Σαββάτου στους ρεπόρτερ της «Ένωσης», μετά την υπογραφή του συμβολαίου, σε ερώτηση για τον λόγο που τον έφερε στους «κιτρινόμαυρους»: Πρωταθλητισμός.

To σημαντικό της όλης ιστορίας, είναι ότι ο Χριστοδουλόπουλος αυξάνει τις επιλογές του Κετσπάγια σε ότι έχει να κάνει με τους ακραίους -μεσοεπιθετικούς- ποδοσφαιριστές, με δεδομένο το γεγονός ότι η ΑΕΚ θα τη χρειαστεί την ποιότητα και την ατομική προσπάθεια κατά τη διάρκεια της χρονιάς αναζητώντας επιθετικές λύσεις.

Για τον… Αλμέιδα γίνονται όλα, ούτως ή άλλως, αφού το ζητούμενο είναι να φτάσει η μπάλα μέσα στην περιοχή και να τροφοδοτηθεί σωστά ο Πορτογάλος ο οποίος έχει δείξει -εδώ και πολλά χρόνια- ότι έχει τη σεντερφορίσια ικανότητα να τελειώνει καλά τις φάσεις. Για την ώρα αυτό δε συμβαίνει -όχι φυσικά με ευθύνη του Αλμέιδα- και η απόκτηση του Λάζαρου αυξάνει τις πιθανότητες να αποκτήσει μεγαλύτερη κινητικότητα η ΑΕΚ από τη μέση και μπροστά, βοηθώντας να λυθούν κάποιες δυσλειτουργίες που υπάρχουν ως προς την επιθετική (και -κυρίως- μεσοεπιθετική) λειτουργία.

A. Γ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK