ΑΕΚ πάνω από Σίτι, Μπάγερν και Μπαρτσελόνα!

Για να πατήσεις την περιοχή της ΑΕΚ, πρέπει να φτύσεις αίμα! Δεν το λέμε εμείς, αλλά έρευνα που διεξάγει γνωστή ιστοσελίδα με στατιστικά από 35 πρωταθλήματα στην Ευρώπη. Στην δεκάδα με τη μεγαλύτερη κατοχή ο ΠΑΟΚ.

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΑΕΚ - ΟΣΦΠ / ΤΟ PHOTOSTORY ΤΟΥ  ΝΤΕΡΜΠΙ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
tsigrinski vranies aek olympiakos EUROKINISSI

Από το ξεκίνημα της περιόδου 2017-2018 το "CIES Football Obs" καταγράφει στατιστικά από 35 πρωταθλήματα σε ολόκληρη την Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένων και δεύτερων κατηγοριών, όπως για παράδειγμα την Γαλλία και Ισπανία.

Εκεί, καταγράφει σε τρεις κατηγορίες: 1) ποιες ομάδες δέχονται τα λιγότερα σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή, 2) ποιες ομάδες έχουν την μεγαλύτερη κατοχή μπάλας, 3) ποιες ομάδες κάνουν τα περισσότερα σουτ εντός εστίας.

Τι σχέση έχει το συγκεκριμένο θέμα με τις δικές μας ομάδες; Στην κορυφή της πρώτης κατηγορίας βρίσκεται η ΑΕΚ! Σύμφωνα με την έρευνα, η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ δέχεται 3.00 σουτ ανά αγώνα, όταν η Μάντσεστερ Σίτι έχει 3.63, η Γιουβέντους 3.97 και η Μπάγερν 4.37!

Ο ΠΑΟΚ βρίσκεται στην 14η θέση, ενώ ο Παναθηναϊκός στον 16η! Από εκεί και πέρα, στη δεύτερη κατηγορία (κατοχή), ο "δικέφαλος του βορρά" είναι στην 9η θέση, με την Μάντσεστερ Σίτι του... τίκι-τάκα, Πεπ Γκουαρδιόλα, να σκαρφαλώνει στην κορυφή με 69.1%!

Όσον αφορά την τρίτη κατηγορία (περισσότερα σουτ εντός εστίας) ο Άγιαξ μετρά 7.92 και είναι πρώτος, ενώ η ΑΕΚ είναι πρώτη από τις ελληνικές ομάδες με 6.09 σουτ και βρίσκεται στην 27η θέση.

Γ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK