Αντιδράσεις για το ρεπορτάζ του Contra.gr για την έρευνα Σιμιτζόγλου

Αντιδράσεις προκάλεσε το αποκλειστικό ρεπορτάζ του Contra.gr, όσον αφορά στην έρευνα του αθλητικού εισαγγελέα, Κωνσταντίνου Σιμιτζόγλου, για πιθανό "σύστημα" που ελέγχει το μπάσκετ.

Αντιδράσεις για το ρεπορτάζ του Contra.gr για την έρευνα Σιμιτζόγλου
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Κύκλοι της ΕΟΚ σημείωναν ότι δεν υπάρχει "μαύρη" τρύπα 1.7 εκατομμυρίων ευρώ στα ταμεία, ούτε χρέος απέναντι στους διαιτητές. Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος της ΟΔΚΕ, Ηλίας Καφφές, είχε καταγγείλει με επιστολή του στην ελληνική ομοσπονδία ότι οι συνάδερφοι του ήταν απλήρωτοι.

Επίσης, επεσήμαναν πως τα χρήματα που δαπανήθηκαν για τη συμμετοχή της Εθνικής ομάδας μπάσκετ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, προήλθαν από την γνωστή χορηγία της τράπεζας Eurobank. Παρέπεμψαν και στις σχετικές δηλώσεις του ίδιου του Γιώργου Βασιλακόπουλου, στην συνέντευξή του στις 24 Φεβρουαρίου 2016 στο Contra.gr:

"Οι βουλευτές που έκαναν την ερώτηση στη Βουλή για το συγκεκριμένο ζήτημα ήρθαν στα γραφεία της ΕΟΚ και έλεγξαν. Κι όταν είδαν πως ήταν όλα εντάξει και τα χρήματα δεν προέρχονταν από παράνομη δραστηριότητα, αλλά από τη χορηγία της Eurobank, έφυγαν και ζήτησαν συγγνώμη. Εμείς δώσαμε 800.000 ευρώ για να συμμετάσχουμε στο Παγκόσμιο. Τι κερδίσαμε από αυτή τη συμμετοχή; Πρώτον, ότι αγωνιστήκαμε σ' ένα ακόμη Παγκόσμιο πρωτάθλημα. Αυτή είναι μία υποχρέωση που έχεις απέναντι στους αθλητές σου".

Όσον αφορά στις καταγγελίες του Ηλία Καφφέ, οι άνθρωποι της Ομοσπονδίας τονίζουν ότι οι ίδιοι οι παράγοντες της ΕΟΚ έχουν επισκεφθεί το γραφείο του κ. Σιμιτζόγλου για να εκφράσουν τη δυσαρέσκειά τους για τις καταγγελίες Καφφέ. Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, 23 απ'τα 25 μέλη της ΟΔΚΕ στη Γ.Σ καταψήφισαν τους απολογισμούς και κήρυξαν με αυτόν τον τρόπο την διοίκηση της ΟΔΚΕ και τον πρόεδρο της Ηλία Καφφέ έκπτωτο, σύμφωνα πάντα με την ομοσπονδία.

Επίσης, από τα γραφεία της ΕΟΚ τονίζεται με κάθε τρόπο ότι πρώτοι οι άνθρωποί της ζήτησαν από τον κύριο Σιμιτζόγλου να ερευνήσει τις καταγγελίες.

Π.Β.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Τσουνάμι αποκαλύψεων: Το μπάσκετ στις "δαγκάνες" του εισαγγελέα Σιμιτζόγλου!

Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος αποκλειστικά στο Contra.gr: Τα ύποπτα ματς, οι μάνατζερ και οι Αγγελόπουλοι

News 24/7

24MEDIA NETWORK