Αυτός είναι ο παίκτης που "χάρισε" ο Κούγιας στον Παναθηναϊκό

Το Contra.gr έμαθε ποιος είναι ο ποδοσφαιριστής που "χάρισε", όπως δήλωσε γραπτώς, στον Παναθηναϊκό ο Αλέξης Κούγιας. Λίγους μήνες αργότερα, ο πρώην ιδιοκτήτης της Παναχαϊκής πούλησε στον Ολυμπιακό παίκτη σε τιμή πέντε φορές πάνω από εκείνον των πράσινων, ξεκινώντας κόντρα με τον Γιάννη Αλαφούζο!

Αυτός είναι ο παίκτης που "χάρισε" ο Κούγιας στον Παναθηναϊκό
alafouzos kougias

Το καλοκαίρι του 2009 η Παναχαϊκή άλλαξε σελίδα. Ο Αλέξης Κούγιας ανέλαβε την ιδιοκτησία του συλλόγου και δυο σεζόν αργότερα την οδήγησε ξανά στις επαγγελματικές κατηγορίες μετά από πολλά χρόνια.

Μέσα στις επενδύσεις που έκανε, ήταν και αρκετά ταλέντα που ξεπετάχτηκαν στην τρίτη και δεύτερη κατηγορία. Ένας από αυτούς τον Ιανουάριο του 2013 υπέγραψε συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό. Είναι ο ποδοσφαιριστής για τον οποίο έκανε αναφορά ο ιδιοκτήτης της ΑΕΛ στην γραπτή του δήλωση το πρωί της Δευτέρας (19/12), λέγοντας χαρακτηριστικά πως τον... χάρισε στους πράσινους!

Το Contra.gr σκάλισε λίγο την υπόθεση και έμαθε πως ο παίκτης στον οποίο αναφέρθηκε ο κ. Κούγιας δεν είναι άλλος από τον Θανάση Ντίνα. Μάλιστα η όλη υπόθεση έχει μπόλικο παρασκήνιο, αφού εμπλέκονται Ολυμπιακός, ΑΕΚ και ταλέντο που αγόρασαν οι ερυθρόλευκοι σε τιμή πέντε φορές πάνω από τον Ντίνα!

ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙ ΨΩΜΙ

Ο νεαρός μεσοεπιθετικός θεωρούνταν εκείνη την περίοδο ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Μάλιστα ψηφίστηκε ως ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής της Β' Εθνικής για τη σεζόν 2011-2012 σε ηλικία 22 ετών ( αργότερα έγινε διεθνής με το "τριφύλλι")!

Έτσι ο Παναθηναϊκός ενδιαφέρθηκε για την απόκτηση του την ίδια περίοδο που τον είχαν στο στόχαστρο τους ΑΕΚ και Ολυμπιακός. Παρόλα αυτά ο Αλέξης Κούγιας τον έδωσε στους πράσινους για 50.000€, λόγω των καλών σχέσεων που είχε εκείνη την περίοδο με τον Γιάννη Αλαφούζο!

Τα πράγματα, βέβαια, άλλαξαν στην πορεία και για αυτό οφείλεται ένα δεύτερο ταλέντο που δόθηκε για αρκετά χρήματα στους ερυθρόλευκους.

ΟΥΤΕ... ΞΕΡΟΚΟΜΜΑΤΟ

Ένα χρόνο αργότερα και συγκεκριμένα το 2014, ο Ολυμπιακός απέκτησε τον νεαρό διεθνή με την Εθνική Νέων της Ελλάδας μέσο Κωνσταντίνο Πλέγα με ένα ποσό κοντά στις 240.000€. Ο παίκτης έφτασε μία ανάσα από την Αταλάντα ( οι φήμες κάνουν λόγο για πρόταση 250.000€ ), ενώ τον ήθελε και ο Παναθηναϊκός μέσω του Νίκου Νταμπίζα.

Βέβαια, οι πράσινοι δεν είχαν σκοπό να ξοδέψουν χρήματα και προσπάθησαν να τον πάρουν ως ελεύθερο, με αποτέλεσμα ο, τότε, ιδιοκτήτης της Παναχαϊκής (Αλέξης Κούγιας) να εκδώσει ανακοίνωση κατά των πράσινων και του Νίκου Νταμπίζα, κάνοντας λόγο για προσπάθεια... αρπαγής.

Κάπως έτσι ξεκίνησε η κόντρα του Γιάννη Αλαφούζου με τον Αλέξη Κούγια και δικαιολογεί εν μέρει τα όσα ειπώθηκαν μετά το ματς με την ΑΕΛ και στην γραπτή ανακοίνωση του γνωστού ποινικολόγου μία μέρα αργότερα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Κούγιας: "Έχω χαρίσει παίκτες στον Παναθηναϊκό"
Τα "έχωσε" χοντρά σε Παναθηναϊκό και Αλαφούζο ο Κούγιας
Επίθεση Παναχαϊκής σε Παναθηναϊκό και Νταμπίζα στην ανακοίνωση Πλέγα
Η εκδοχή του Νταμπίζα για τον Πλέγα

News 24/7

24MEDIA NETWORK