Δικαιώθηκε η NOVA για το Κύπελλο

To Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών δικαίωσε τη Forthnet/Nova και έκανε δεκτά τα ασφαλιστικά μέτρα της εταιρείας κατά της ΕΠΟ.

Με απόφασή του το Πρωτοδικείο απαγορεύει "την είσοδο τηλεοπτικών συνεργείων οποιουδήποτε τρίτου έλκει δικαιώματα από την παράνομη απόφαση του Δ.Σ της ΕΠΟ με την οποία ανατέθηκαν τα τηλεοπτικά δικαιώματα του Κυπέλλου Ελλάδας σε εταιρεία διαμεσολάβησης δικαιωμάτων και όχι σε νόμιμα λειτουργούντα τηλεοπτικό σταθμό, όπως ρητά ο Νόμος ορίζει".

Αυτό σημαίνει ότι κρίνεται άκυρος ο διαγωνισμός για την τριετία 2013-16 και κρίνεται ως παράνομη κάθε μετάδοσή του που έγινε την τελευταία διετία. Στον διαγωνισμό μετείχε η εταιρεία Media Goal και απαγορεύεται off shore να λαμβάνουν μέρος σε διαγωνισμούς. Η Media Goal είχε, με τη σειρά της, εκχωρήσει τα δικαιώματα στον OTE TV.

Απομένει πλέον η αντίδραση από πλευράς ΕΠΟ η οποία οφείλει να δώσει λύση προκειμένου να καλυφθούν τηλεοπτικά οι αγώνες. Και άμεσα μιας και το τριήμερο 27-29 Οκτωβρίου θα διεξαχθούν οι αγώνες για την 1η αγωνιστική των "32" του Κυπέλλου, σε φάση ομίλων.