Επέκρινε τίτλο της ΝΕΡΙΤ για το Μουντιάλ η Ζωή Κωνσταντοπούλου

Ανεξάρτητα από το πώς αντιλαμβάνεται και σχολιάζει ο καθένας το μέχρι τώρα έργο της Κυβέρνησης, αποτελεί γενική παραδοχή πως η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, καταφέρνει αρκετές φορές να συγκεντρώσει πάνω της τα βλέμματα λόγω της εξεζητημένης συμπεριφοράς της.

Επέκρινε τίτλο της ΝΕΡΙΤ για το Μουντιάλ η Ζωή Κωνσταντοπούλου

Τη Δευτέρα η πρόεδρος της Βουλής κατάφερε και πάλι να έλθει στο κέντρο της προσοχής, καθώς επέκρινε για μετάδοση "γκρίζων μηνυμάτων" την κρατική τηλεόραση, στη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής με αντικείμενο την έκφραση γνώμης για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΡΤ, φέρνοντας ως παράδειγμα τον τίτλο της αθλητικής εκπομπής της ΝΕΡΙΤ μετά από αγώνα του Μουντιάλ, στον οποίο η εθνική ομάδα είχε ηττηθεί.

Συγκεκριμένα ο επίμαχος τίτλος ήταν "με το αριστερό η Εθνική στο Μουντιάλ" με την κ. Κωνσταντοπούλου να φέρνει το εν λόγω περιστατικό ως παράδειγμα, τονίζοντας την ανάγκη "εφαρμογής κωδίκων δεοντολογίας σε σχέση με την ειδησεογραφία και με το δημοσιογραφικό λειτούργημα" και κατηγόρησε την ΝΕΡΙΤ για "παραποίηση της πραγματικότητας μέσα από την εντεταλμένη ενημέρωση".

"Το να εμφανίσεις τις καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών να δέρνουν τα ΜΑΤ και να τους επιτίθενται ή να περνάς γκρίζα μηνύματα μέσα από την αναμετάδοση ποδοσφαιρικών αγώνων, θυμάμαι ακόμη τη λεζάντα της ΝΕΡΙΤ, όταν έχασε η εθνική μας ομάδα στο μουντιάλ, και επί 15 λεπτά ο υπότιτλος ήταν "…με το αριστερό η εθνική στο μουντιάλ". Νομίζω ότι τέτοιες αναμεταδόσεις και τέτοιου είδους επιλογές, όπως και πάρα πολλές άλλες που δεν έχουν διαλάθει της προσοχής κυρίως των πολιτών, συγκροτούν καρικατούρα ενημέρωσης και σίγουρα ακούγονται όχι στην πολιτική αντιμετώπιση, αλλά στις εξετάσεις ανταπόκρισης, στους κανόνες της δεοντολογίας και της δημοσιογραφίας", υποστήριξε χαρακτηριστικά.

T.X.

News 24/7

24MEDIA NETWORK