Η ποδοσφαιρική δικαιοσύνη έπαιξε με τα νεύρα του Φυτανίδη

O Σωκράτης Φυτανίδης έμεινε ελεύθερος στις 31/1 μετά από επτά μήνες αναμονής. Προφανώς έχει κάθε δικαιώμα να λέει ότι στην περίπτωσή του η ποδοσφαιρική δικαιοσύνη κινήθηκε με ρυθμούς χελώνας.

Η ποδοσφαιρική δικαιοσύνη έπαιξε με τα νεύρα του Φυτανίδη
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η δικαιοσύνη στην Ελλάδα αποδίδεται με χαρακτηριστική καθυστέρηση. Δυστυχώς, η ποδοσφαιρική δικαιοσύνη δεν μπορεί, προς το παρόν τουλάχιστον, να αποτελέσει εξαίρεση.

Είναι πολύ χαρακτηριστικό το παράδειγμα του Σωκράτη Φυτανίδη. Ο Ελληνας στόπερ κατέθεσε προσφυγή τον Ιούλιο και η τελική απόφαση, που του χαρίζει την ελευθέρας του οριστικά (και για την ξένη αγορά) βγήκε στις 31 Ιανουαρίου!

Χρειάστηκαν δηλαδή επτά μήνες (!) έτσι ώστε οι αρμόδιες επιτροπές της ΕΠΟ να κρίνουν ότι ο ποδοσφαιριστής έπρεπε να μείνει ελεύθερος.

Στο μεσοδιάστημα, ο Μακεδόνας στόπερ έχασε όλη τη θερινή μεταγραφική περίοδο και σχεδόν όλη τη χειμερινή μπαίνοντας σε μία ιδιότυπη καραντίνα που δεν αξίζει σε κανέναν επαγγελματία.

Η ΕΠΟ οφείλει να δώσει μεγάλη προσοχή στο συγκεκριμένο ζήτημα, ειδικά η νέα διοίκησή της που ευαγγελίζεται ότι κομίζει νέα ήθη. Ουσιαστικά στην περίπτωση Φυτανίδη ζημίωσε τον παίκτη αφήνοντάς τον εκτός δράσης για τεράστιο χρονικό διάστημα!

Μην ξεχνάμε επιπλέον ότι οι ποδοσφαιριστές είναι εργαζόμενοι με συγκεκριμένη ημερομηνία λήξης και ότι γι' αυτούς ο χρόνος είναι χρήμα, ειδικά όταν έχουν ξεπεράσει τα 30.

News 24/7

24MEDIA NETWORK