Ο ΠΣΑΠ για την Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Την Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού τίμησε ο ΠΣΑΠ με την παρουσία του στο 1ο Γενικό Ενιαίο Λύκειο του Δήμου Πειραιά.

Το Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων θεσμοθέτησε ως Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, την πρώτη Δευτέρα του Οκτωβρίου κάθε σχολικού έτους, που συνδέεται με κεντρικό "θεματικό άξονα" ευρύτερου μαθησιακού/συμπεριφορικού πεδίου, το οποίο υλοποιείται βιωματικά μέσα από το Σχολικό Αθλητισμό καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους.

Την ημέρα αυτή γίνεται η "εθιμική" έναρξη των Σχολικών Αγώνων (Αγώνες "ΑθλοΠΑΙΔΕΙΑΣ" και Πανελλήνια Πρωταθλήματα Λυκείων Ελλάδας & Κύπρου).

Την Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, σε κάθε σχολείο της χώρας (Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο) διεξήχθησαν ενδοσχολικές αθλητικές, αλλά και παράλληλες δραστηριότητες που επέλεξε ο Σύλλογος Διδασκόντων με τη σχετική μέριμνα για τις διαφορετικές βαθμίδες εκπαίδευσης.

O ταμίας του ΠΣΑΠ Σταμάτης Συρίγος και οι ποδοσφαιριστές Τάσος Ρουσάκης, Κώστας Παγώνης, Γιάννης Χλωρός επισκέφθηκαν το 1ο Γενικό Ενιαίο Λύκειο του Δήμου Πειραιά, προκειμένου να συνομιλήσουν με μαθητές και να μοιράσουν δώρα.

Δείτε φωτογραφίες:

 

M.A.