Ο Ζακ Αύγουστος που έγινε... Νοέμβριος

Από πότε υπάρχει εκκρεμότητα με τον Ζακ Όγκαστ και δεν έχει λυθεί; Φταίει ο σέντερ του Παναθηναϊκού ή η Ομοσπονδία και πώς αγωνίζεται ως γηγενής στο ελληνικό πρωτάθλημα; Απαντήσεις στο ζήτημα που προέκυψε με τον 24χρονο ομογενή.

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÌÐÁÓÊÏÍÉÁ - ÐÁÏ / EUROLEAGUE / BASKONIA - PANATHINAIKOS / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI)
Όγκαστ Παναθηναϊκός EUROKINISSI

Κάτι τρέχει με την ελληνοποίηση του Ζακ Όγκαστ και σίγουρα δεν είναι καλό.

Ο νατουραλιζέ φόργουορντ όπως αναφέρει αποκλειστικό ρεπορτάζ της εφημερίδας "Έθνος" δεν μπορεί να συμμετάσχει -αν κληθεί- στους αγώνες των προκριματικών για το Παγκόσμιο Κύπελλο επειδή δεν έχει το δικαίωμα να αγωνιστεί στην Εθνική ομάδα.

Πώς συνέβη αυτό;

Ο Όγκαστ παρέλαβε τον Μάιο του 2017 το διαβατήριό του μετά από ενέργειες της ΕΟΚ, παρότι όμως κλήθηκε στην προετοιμασία της Εθνικής, δύο μέρες πριν από την έναρξή της και μέσω δήλωσης του προέδρου της Ομοσπονδίας Γιώργου Βασιλακόπουλου έγινε γνωστό ότι "υπάρχει κάποιο πρόβλημα με τα χαρτιά του", δίχως όμως να διευκρινιστεί το είδος και το μέγεθος του προβλήματος.

Μοιραία ο παίκτης κρίθηκε από την ΕΟΚ δικαιολογημένα (;) απών και συνέχισε τη συμμετοχή του στα Summer League του ΝΒΑ. Τον Αύγουστο δε ήρθε στην Ελλάδα για να αγωνιστεί ως γηγενής στον Παναθηναϊκό!

Τώρα, ο Όγκαστ "κατηγορείται" από την ίδια Ομοσπονδία που τον κάλυψε το καλοκαίρι ότι "αμέλησε να στείλει ένα έγγραφο στη FIBA" με το οποίο θα ενημέρωνε ότι θέλει να αγωνιστεί με την Εθνική Ελλάδας, να κάνει δηλαδή επιλογή μπασκετικής υπηκοότητας, μιας και είναι γεννημένος στις ΗΠΑ. Έγγραφο που προφανώς θα έπρεπε να συμπληρωθεί από την Ομοσπονδία και να σταλεί ακολούθως στη FIBA (με καταληκτική ημερομηνία την 6η Νοεμβρίου), αφού στη δική της "δικαιοδοσία" θα περάσει ο παίκτης.

Ακόμη κι αν δεχθεί κάποιος ότι ήταν υποχρέωση του παίκτη να το κάνει (λες και γνωρίζει π.χ που και σε ποιον να στείλει το εν λόγω έγγραφο) η Ομοσπονδία τι έκανε από τον περασμένο Μάιο για να του το θυμίσει; Με αποτέλεσμα να φτάσουμε πλέον παραμονές των αγώνων για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου δίχως αυτό να έχει ρυθμιστεί...

Να προστεθεί δε μία ακόμη παράμετρος. Ο Όγκαστ έλαβε ελληνικό διαβατήριο με την προοπτική να παίξει στην Εθνική. Κάτι που δεν έχει γίνει έως τώρα και είναι άγνωστο αν και πότε θα συμβεί. Παρόλα αυτά, χάρη στο διαβατήριο που του εξασφάλισε η ΕΟΚ αγωνίζεται ως Έλληνας στη Stoiximan.gr Basket League.

Γ.Ψ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK