Οι ξενερωμένοι Αραβίδης-Φορτούνης: Το στοίχημα Κετσπάγια-Μπέντο

Κώστας Φορτούνης και Χρήστος Αραβίδης είναι τα "καυτά" ζητήματα στην επικαιρότητα του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ.

Οι ξενερωμένοι Αραβίδης-Φορτούνης: Το στοίχημα Κετσπάγια-Μπέντο

Πέραν των δύο νικών σε ισάριθμες αγωνιστικές στη Super League, Ολυμπιακός και ΑΕΚ έχουν άλλο ένα κοινό: δύο ξενερωμένους ποδοσφαιριστές -που το δείχνουν ο καθένας διαφορετικά- και συνάμα δύο "καυτές" πατάτες στα χέρια των Μπέντο και Κετσπάγια.

Αμφότεροι οι Έλληνες ποδοσφαιριστές ήταν βασικά μέλη την περσινή σεζόν σε τέτοιο βαθμό που η συζήτηση περιστρεφόταν για το αν ο Αραβίδης αξίζει θέση στην Εθνική ομάδα και αν ο Φορτούνης αξίζει περισσότερα από αυτά που τον κοστολογούσαν διάφορα ξένα σάιτ. Τους αποκάλεσαν "ηγέτες", ήταν οι αγαπημένη της εξέδρας και ήταν τα σημαντικότερα "γρανάζια" στις ομάδες τους την περασμένη σεζόν.

Τώρα; Ζεσταίνουν τους πάγκους, αποτελούν -στην καλύτερη των περιπτώσεων- πρώτη εναλλακτική και γεννούν ερωτήματα αναφορικά με το μέλλον τους. Ο ένας (Αραβίδης) εξωτερικεύει τα συναισθήματά του μέσω social media, ο άλλος (Φορτούνης) το κάνει στο γήπεδο: δεν κάνει (σχεδόν) τίποτα.

Για την περίπτωση του Χρήστου Αραβίδη η κουβέντα μπορεί να πάει στο αγωνιστικό κομμάτι και στο αν χωράει μετά την απόκτηση των Αλμέιδα και Μπακασέτα. Για τον Φορτούνη, όμως, είναι υπόθεση καθαρά... προσωπική.

Ο Έλληνας μέσος τράβηξε το κουπί των πρόωρων προκριματικών του καλοκαιριού και λούστηκε τον αποκλεισμό από το Champions League. Η άφιξη του Μπέντο και οι μεταγραφές που ακολούθησαν ουσιαστικά του έκοψαν τα πόδια, αφού είδε φέτος πως έχει τεράστιο ανταγωνισμό. Την προηγούμενη σεζόν κατάφερε σε πολλά παιχνίδια να κερδίσει τη θέση του Τσόρι Ντομίνγκες, εφέτος όμως ο βαθμός δυσκολίας έχει ανέβει. Ο αποκλεισμός από την αποστολή για το ματς με τον Ηρακλή στο Καυτανζόγλειο ήταν σοκ περισσότερο για τον ίδιο, αλλά στο πρόσφατο φιλικό με τον Απόλλωνα δεν έδειξε σημάδια... εγωισμού. Ίσως να θεώρησε υποτιμητικό να παίζει σε ένα φιλικό και να προσπαθεί να πείσει τον Μπέντο την ίδια στιγμή που πέρυσι ήταν βασικός και αναντικατάστατος στην πορεία του Ολυμπιακού σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Ο Μπέντο δεν είναι χαζός. Δεν θέλει να βάλει στο περιθώριο τον Φορτούνη. Ξέρει ότι ο καλός Φορτούνης θα αποτελέσει ακόμα μία... μεταγραφή. Όσο, όμως, βλέπει τον Έλληνα μέσο να δείχνει ξενερωμένος και να εμφανίζεται στα παιχνίδια με τάσεις... βεντετισμού (δεν τρέχει, δεν μαρκάρει) τόσο θα πηγαίνει στις σίγουρες λύσεις. Άρα; Η απάντηση είναι απλή. Είναι στο χέρι του ποδοσφαιριστή να αποδείξει πως όχι μόνο δεν είναι ξενερωμένος, όχι μόνο δεν έχει καβαλήσει το καλάμι όπως τον κατηγορούν πολλοί, αλλά είναι αποφασισμένος να ανεβάσει ξανά τις προσωπικές του μετοχές, κερδίζοντας την εμπιστοσύνη του κόσμου και του προπονητή του.

Στην περίπτωση του Αραβίδη, τα πράγματα είναι διαφορετικά. Για να το πούμε στην καθομιλουμένη, πρόκειται για έναν χαρακτήρα που πολλές φορές δεν βουτά τη γλώσσα στο μυαλό προτού εξωτερικεύσει τα συναισθήματά του. Δεν έχει καμία πρόθεση να κάνει κακό στην ΑΕΚ, απλά είναι σαν μικρό παιδί που θέλει να παίζει. Το πρόσφατο πάθημα του έγινε μάθημα. Ζήτησε αντρίκεια συγγνώμη και πλέον καλείται να αποδεχθεί το νέο του ρόλο στην ομάδα. Αν αφήσει τον εγωισμό στην άκρη και σκεφτεί το καλό του συνόλου, τότε θα καταλάβει πως μόνο κερδισμένος θα είναι. Και μαζί του η ΑΕΚ.

Σ.Κ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Ο "αεράτος" Πασιένσια, ο Ρομαό και ο Φορτούνης
Τα πήρε με Αραβίδη ο Μελισσανίδης

News 24/7

24MEDIA NETWORK