Πόση απλή αναλογική αντέχει η FIFA...

Το εκλογικό σύστημα ανάδειξης των ΔΣ των αθλητικών ομοσπονδιών θα αλλάξει επί το αναλογικότερο με νομοθετική πρωτοβουλία που θα αναλάβει προσεχώς (τον Μάιο) η Κυβέρνηση. Άλλωστε προς αυτή ακριβώς την κατεύθυνση έχει δεσμευτεί ο Σταύρος Κοντονής.

Πόση απλή αναλογική αντέχει η FIFA...
Κοντονής ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η πρωτοβουλία λοιπόν θα παρθεί, αυτό είναι το δεδομένο. Το ζητούμενο είναι κατά πόσο η FIFA θα είναι έτοιμη να δεχθεί την απλή αναλογική ή, για να το εκφράσουμε καλύτερα, πόση απλή αναλογική αντέχει η Παγκόσμια Ομοσπονδία.

Ο συμβιβασμός της FIFA με το Υπουργείο Αθλητισμού που απέτρεψε το Grexit την Τρίτη δεν θίγει, στη θεωρία τουλάχιστον, την πρόθεση της Κυβέρνησης να ρυθμίσει επί το αναλογικότερο το εκλογικό σύστημα ανάδειξης.

Στην πράξη όμως, και αυτό το γνωρίζουμε καλά, η απλή αναλογική για την FIFA συνιστά παραβίαση του αυτοδιοίκητου. Οπως βέβαια συνιστούσαν... παραβίαση του αυτοδιοίκητου και οι τακτικοί δικαστές στα πειθαρχικά όργανα, μέτρο όμως που ο Σταύρος Κοντονής κατάφερε να επιβάλλει.

Το ερώτημα είναι το εξής πλέον: Πόσο αναλογικό θα είναι το εκλογικό σύστημα που θα προβλέπει τελικά η κυβερνητική πρόταση; Και κατά δεύτερο αυτό θα ικανοποιεί, εκτός από την ΕΠΟ, και την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ που προ ημερών είχε μαζέψει περισσότερες από 70 υπογραφές για να περάσει ως τροπολογία στο νομοσχέδιο περί ντόπινγκ την απλή αναλογική;

Ο Υπουργός έχει μπροστά του ακόμα μία δύσκολη μάχη. Προσώρας πάντως αποδεικνύεται ιδιαίτερα ανθεκτικός....

N.Γ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK