Τι ισχύει με τις προσφυγές ποδοσφαιριστών

Ο Μάρκους Μπεργκ κατέθεσε προσφυγή κατά της ΠΑΕ Παναθηναϊκός και το Contra.gr επικοινώνησε με τον γνωστό ποινικολόγο, Αλέξη Κούγια, ο οποίος μας εξήγησε πως μπορεί να κερδίσει τη δικαστική μάχη ο Σουηδός ακόμα κι αν δεν διπλώσει η δόση.

Τι ισχύει με τις προσφυγές ποδοσφαιριστών
berg ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Όπως σας ενημέρωσε το Contra.gr και ο Κώστας Γουλής το μεσημέρι της Τετάρτης (21/6), στα γραφεία της ΠΑΕ Παναθηναϊκός έφτασε έγγραφο από την πλευρά του Μάρκους Μπεργκ ( και του εκπροσώπου του), στο οποίο γνωστοποιεί το γεγονός πως κατατέθηκε προσφυγή.

Ταυτόχρονα, ο Σουηδός επιθετικός ζητά τα οφειλόμενα χρήματα ( περίπου 250.000€), την ελευθέρας του και το υπόλοιπο του συμβολαίου του, που έχει διάρκεια μέχρι το 2019. Με λίγα λόγια οι πράσινοι, αν δικαιωθεί ο παίκτης, κινδυνεύουν να βρεθούν με ένα χρέος που μπορεί να ξεπεράσει τα 2.500.000€!

ΜΟΝΟ ΑΝ ΔΙΠΛΩΣΕΙ, ΑΛΛΑ...

Το Contra.gr επικοινώνησε με τον γνωστό ποινικολόγο, Αλέξη Κούγια, ζητώντας να μας ξεκαθαρίσει τι ισχύει με τις προσφυγές και τι κινδύνους έχει να αντιμετωπίσει ο Παναθηναϊκός.

-- Δικαίωμα για προσφυγή έχει ένας ποδοσφαιριστής μόνο αν διπλώσει μία δόση. Στην περίπτωση του Παναθηναϊκού, για παράδειγμα, μόνο αν δεν πληρωθεί και η επόμενη ( είναι μέσα στο καλοκαίρι, αυτή του Φεβρουαρίου, σύμφωνα με τους πράσινους, έχει καλυφθεί 100%).

-- Έτσι και διπλώσει, τότε ο ποδοσφαιριστής έχει δικαίωμα να μείνει ελεύθερος, να πάρει τα χρωστούμενα και ΟΛΑ τα υπόλοιπα χρήματα που προβλέπει το συμβόλαιο του.

-- Στις συμφωνίες μεταξύ παικτών και ΠΑΕ, όμως, υπάρχουν ειδικές ρήτρες/ μπόνους που αφορούν συμμετοχές, γκολ, επίτευξή στόχων και άλλα, ξέχωρα με τις πάγιες απολαβές. Αν μία τέτοια ρήτρα/μπόνους... διπλώσει ( ή παρέλθει η ημερομηνία καταβολής της), τότε ο παίκτης μπορεί να πατήσει πάνω και να καταθέσει προσφυγή. Όπως καταλαβαίνετε είναι μία διαδικασία που διαφέρει ανάλογα την συμφωνία μεταξύ παίκτη - ΠΑΕ, οπότε θα κριθεί στις δικαστικές αίθουσες.

Με λίγα λόγια. Αν ο Παναθηναϊκός δεν πληρώσει και την επόμενη δόση του συμβολαίου του Μάρκους Μπεργκ, κινδυνεύει να βρεθεί με συνολικό χρέος άνω των 2.500.000€ (1.100.000€ το νέο συμβόλαιο μέχρι το 2019 συν τα χρωστούμενα).

News 24/7

24MEDIA NETWORK