Το πιθανότερο σενάριο για την αποφυγή του Grexit

Διαβάστε ποιες θα είναι οι κινήσεις της ΕΠΟ, αλλά και του Υφυπουργού Αθλητισμού, Σταύρου Κοντονή τις επόμενες ημέρες προκειμένου να αποφευχθεί το επικείμενο Grexit.

Το πιθανότερο σενάριο για την αποφυγή του Grexit
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Το Grexit βρίσκεται προ των πυλών, αφού -μέχρι στιγμής- δεν έχει βρεθεί "χρυσή τομή" μεταξύ της FIFA, της ΕΠΟ και του Υφυπουργού Αθλητισμού, Σταύρου Κοντονή.

Παρόλα αυτά, όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα " Goal News" τις τελευταίες ημέρες γίνονται ζυμώσεις απ' όλες τις πλευρές προκειμένου να βρεθεί μία συμβιβαστική λύση. Ποια θα είναι αυτή; Θα διαφανεί –καλώς εχόντων των πραγμάτων- στο αυριανό (12/04) ΔΣ της ΕΠΟ. Πάντως, αποκλείεται να γίνει δεκτή η απαίτηση Κοντονή για άμεση εθελούσια έξοδο όλων των κατηγορουμένων παραγόντων, έως ότου εκδοθεί βούλευμα για παραπομπή τους ή όχι σε δίκη.

Πιο πιθανό φαντάζει να αποφασιστεί ότι στην καλοκαιρινή ΓΣ της Ομοσπονδίας θα τροποποιηθεί η διάταξη για το χρονικό εύρος της αρμοδιότητας της Επιτροπής Δεοντολογίας, ώστε κατόπιν να δύναται να επιληφθεί για "αδικήματα" παρελθόντων ετών, κάτι που δεν μπορεί να κάνει τώρα…

Επιπλέον, από τον κ. Κοντονή θα εκτιμηθεί τυχόν απόσυρση της προσφυγής στο ΣτΕ, ώστε να μην υπάρχει κανένα υπουργικό κώλυμα, προκειμένου η κυβέρνηση να δώσει το "πράσινο φως" για συνέχιση του Κυπέλλου (υπό προϋποθέσεις). Ίσως και να χαιρετιστεί –σε ένδειξη καλής θέλησης και διάθεσης να τεθεί αργότερα προς συζήτηση- η πρόταση των 12 ομάδων (της πρωτοβουλίας Πανόπουλου) για αλλαγές στη διαιτησία…

Τα παραπάνω μπορεί να μην ικανοποιούν επακριβώς τα "θέλω" και τις "κόκκινες γραμμές" του Σταύρου Κοντονή και των ΠΑΕ που τον στηρίζουν, όμως εντάσσονται στο γενικό πλαίσιο "κάθαρσης" που είχε αναφέρει στο tweet του ο πρωθυπουργός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Τα ρόστερ των ελληνικών ομάδων σε περίπτωση Grexit

News 24/7

24MEDIA NETWORK