H άποψη του κορυφαίου: Ήταν ή δεν ήταν βήματα του Σπανούλη;

Το Contra.gr βρήκε και επικοινώνησε με έναν από τους κορυφαίους και με παρουσία σε F4 Έλληνα διαιτητή. Η άποψή του για την τελευταία φάση του δεύτερου τελικού ήταν ξεκάθαρη. Για ευνόητους λόγους για τους οποίους όλοι καταλαβαίνουμε θέλησε να κρατήσει την ανωνυμία του. Ωστόσο ήταν σαφής για το αν ο Βασίλης Σπανούλης έκανε βήματα στο σουτ τριών πόντων που επιχείρησε και έκρινε το ντέρμπι των "αιωνίων" στο ΟΑΚΑ.

H άποψη του κορυφαίου: Ήταν ή δεν ήταν βήματα του Σπανούλη;
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Είναι βήματα ή όχι; Σφυρίζεται ή δεν σφυρίζεται;

Ο μπασκετόκοσμος της Ελλάδας έχει διχαστεί -ως συνήθως- μετά το τέλος του αγώνα στο ΟΑΚΑ και τη φάση που έκρινε τον δεύτερο τελικό.

Διαβάστε τι μας σχολίασε σχετικά ένας διαιτητής:

" Αν είναι βήματα, τότε το καλάθι που έβαλε ο Σπανούλης στην ΤΣΣΚΑ, το πλάγιο βήμα, ήταν επίσης βήματα. Τότε βέβεαι λέγαμε όλοι τι τριποντάρα ήταν", τόνισε αρχικά.

Και συμπλήρωσε: " Με το γράμμα του νόμου, υπάρχουν πάρα πολλές φάσεις τις οποίες μπορεί να τις κρίνει ο καθένας όταν βλέπει το video. Το θέμα των βημάτων είναι το πώς το είδε ο διαιτητής. Αν βάλεις τις φάσεις του Διαμαντίδη και του Σπανούλη δίπλα-δίπλα, τότε θα καταλάβεις τι είναι βήματα, τι δεν είναι, τι σφυρίζεται και τι δεν σφυρίζεται".

ΤΟ ΝΒΑ ΘΑ ΕΙΧΕ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΕΙ

Για να ενισχύσει τη θέση του, μας είπε: "Οι προπονητές το λένε back step και side step. Αν σφυρίζονταν αυτά τα βήματα σε όλα τα παιχνίδια, το ΝΒΑ θα είχε καταστραφεί. Και ο Ροντρίγκεζ της Ρεάλ και ο Ναβάρο της Μπαρτσελόνα, κάνουν το ίδιο πράγμα".

ΤΟ ΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ

Και κατέληξε: "Αν πάρεις το γράμμα του νόμου, κούνησε το σταθερό-δεν κούνησε το σταθερό, όλα βήματα θα τα βγάλεις. Τα βήματα είναι απόφαση που είναι στην απόλυτη κρίση του διαιτητή. Και αφού είναι βήματα γιατί δεν διαμαρτυρήθηκε κανείς αμέσως; Πότε έγινε διαμαρτυρία, όταν είδαν το video;".

Α.Χ.

Photo Credits: Action Images

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Το επικό τρίποντο του Σπανούλη
Χαμός στα αποδυτήρια με τον Σπανούλη
Ένσταση καταθέτει ο Παναθηναϊκός και απειλεί
Ο κόσμος του ΠΑΟ χειροκρότησε τον Πρίντεζη
Η ιπποτική κίνηση του Σφαιρόπουλου
Απίστευτη υποδοχή στους θριαμβευτές του ΟΑΚΑ
Παπανικολάου: "Το ελληνικό μπάσκετ σε δύο φάσεις"
Το συγκλονιστικό tweet του Ζήση για Διαμαντίδη-Σπανούλη
Τι θα συμβεί αν δεν κατέβει ο Παναθηναϊκός στον 3ο τελικό;

News 24/7

24MEDIA NETWORK