Το σκεπτικό της παραμονής της Κέρκυρας στη Super League

Σε τέσσερα βασικά συμπεράσματα, όπως αυτά προέκυψαν από την έκθεση της ΕΕΑ για την Κέρκυρα βασίζεται η απόφαση της πειθαρχικής επιτροπής της ΕΠΟ για παραμονή της νησιωτικής ομάδας στη Super League.

Το σκεπτικό της παραμονής της Κέρκυρας στη Super League

H Κέρκυρα θα παραμείνει και τη νέα σεζόν στη Super League, καθώς μετά από απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΟ δεν τίθεται θέμα υποβιβασμού της παρότι η ΕΕΑ είχε κρίνει ομόφωνα πως η μεταβίβαση των μετοχών ήταν εικονική και είχε εισηγηθεί την αποβολή της από τα επαγγελματικά πρωταθλήματα, για παράβαση της παραγράφου 12 του άρθρου 69 του ν. 2725/99.

Η απόφαση του αρμόδιου οργάνου της Λίγκας βασίστηκε σε τέσσερα βασικά συμπεράσματα, όπως αυτά προέκυψαν από την έκθεση της ΕΕΑ.

Αναλυτικά το σκεπτικό: ** "Διαβιβάζει την παρούσα απόφασή της ως "Έκθεση", στο αρμόδιο δικαιοδοτικό όργανο, για να πράξει τα δέοντα και ειδικότερα για να αποφανθεί ως αρμόδιο όργανο για το θέμα της αποβολής ή μη".

Καταληκτικό απόσπασμα του σκεπτικού της έκθεσης της ΕΕΑ για το θέμα της Κέρκυρας, με ημερομηνία 2/7/2015.

Με βάση αυτό, προκύπτουν τα εξής συμπεράσματα:

1. Η γνωμοδότηση τονίζεται ρητά ότι αποτελεί ΕΚΘΕΣΗ, που δεν έχει τον δεσμευτικό χαρακτήρα της απόφασης ή τον (λιγότερο δεσμευτικό) της εισήγησης. Παραπέμπουμε επί τούτου σε δηλώσεις Αργύρη Λίβα (εκ του νομικού επιτελείου της ΠΑΕ) στο Sport24.gr αμέσως μετά την απολογία της Κέρκυρας στην Πρωτοβάθμια Πειθαρχική την περασμένη Πέμπτη.

2. Η ΕΕΑ, ΒΑΣΕΙ ΚΑΠ, δεν έχει δικαιοδοσία για λήψη απόφασης, εκτός κι αν πρόκειται για ζήτημα ανάκλησης πιστοποιητικού συμμετοχής. Κάτι, που εδώ δεν ισχύει. Παραπέμπουμε σε ΚΑΠ.

3. Στο σκεπτικό η ΙΔΙΑ η ΕΕΑ ΟΜΟΛΟΓΕΙ τη μη δικαιοδοσία της, εξ ου και αποστέλλει την έκθεση "στο ΑΡΜΟΔΙΟ δικαιοδοτικό όργανο" για να αποφασίσει.

4. Σε σειρά δημοσιευμάτων αναφέρεται πως η ΕΕΑ "είχε εισηγηθεί τον υποβιβασμό ή την αποβολή της (Κέρκυρας) από τα επαγγελματικά πρωταθλήματα". Kι όμως, το επίσημο κείμενο του σκεπτικού κάνει λόγο "για το θέμα της αποβολής ή μη". Επαναλαμβάνουμε: "ή μη".

Άρα: Καμία απόφαση της ΕΕΑ (ούτε καν εισήγηση). Δεν το "επιτρέπει" ο ΚΑΠ. Ομολογεί η ίδια η ΕΕΑ ότι άλλος είναι ο αρμόδιος για την απόφαση. Μια απόφαση που αναφέρεται ρητά ότι μπορεί να ΜΗΝ είναι αποβολή.

News 24/7

24MEDIA NETWORK