Δεν ήρθε στον πολυμετοχικό Παναθηναϊκό, ήρθε για την ΑΕΛ

Ο ταλαντούχος Γάλλος επιθετικός που είχε εξεταστεί σοβαρά από τον Παναθηναϊκό ως... δεύτερος Σισέ, αλλά δεν φόρεσε τα πράσινα, είναι πιθανό να ντυθεί στα "βυσσινί" της ΑΕΛ. Φωτογραφήθηκε ήδη με τον Αλέξη Κούγια!

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΜΕΤΑΓΡΑΦΙΚΩΝ ΑΠΟΚΤΗΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΑΕΛ (Eurokinissi Sports / ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΠΑΤΖΙΟΛΑΣ)
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΜΕΤΑΓΡΑΦΙΚΩΝ ΑΠΟΚΤΗΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΑΕΛ (Eurokinissi Sports / ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΠΑΤΖΙΟΛΑΣ) EUROKINISSI SPORTS

Ο Λινέλ Κιταμπαλά ήταν ένας παίκτης που στα 22 του απασχόλησε έντονα τον Παναθηναϊκό. Ποδοσφαιριστής της Οσέρ και διεθνής με τις μικρές εθνικές ομάδες της Γαλλίας κόστιζε τότε 1 με 1,5 εκατομμύριο ευρώ.

Ο Νίκος Νιόπλιας έψαχνε για επιθετικό που θα πλαισιώσει τον Σισέ στη γραμμή κρούσης και ο ταλαντούχος φορ ήταν μια επιλογή που είχε προταθεί στο "τριφύλλι" και εξεταστεί ενδελεχώς, αφού μπορούσε ενίοτε να παίξει και εξτρέμ. Θα ερχόταν για εφεδρική λύση, με προοπτική να εξελιχθεί σε δεύτερο... Τζιμπρίλ, μια και οι δυο τους προέρχονταν από την ίδια ακαδημία.

Το καλοκαίρι του 2010 οι "πράσινοι" είχαν κάνει ανοίγματα στη γαλλική αγορά, εξ ου και προέκυψε η περίπτωση του Κιταμπαλά.

Εκείνη την εποχή ο νεαρός επιθετικός δεν ήρθε στην Ελλάδα. Ίσως όμως τον δούμε 6,5 χρόνια μετά. Διότι ο Γαλλοκογκολέζος επιθετικός βρίσκεται στη Λάρισα για να κλείσει στην ΑΕΛ. Μάλιστα την Πέμπτη έδωσε το "παρών" στη χριστουγεννιάτικη εκδήλωση των "βυσσινί", η οποία συνδυάστηκε με την παρουσίαση των μέχρι τώρα νέων αποκτημάτων. Ο Κιταμπαλά φωτογραφήθηκε με τον Αλέξη Κούγια και μέσα στις επόμενες ημέρες θα ξεκαθαρίσει αν θα μείνει.

Από τότε που προτάθηκε στον Παναθηναϊκό πέρασε πολλά. Ανέβασε τη χρηματιστηριακή αξία του παίζοντας σε Λοριάν και Σεντ Ετιέν! Ακολούθησε ωστόσο πτωτική πορεία περνώντας διαδοχικά από Δυναμό Δρέσδης, Σαρλερουά, Οσέρ (ξανά), Λέφσκι Σόφιας και Σεν Ζιλουάζ!

Πλέον βαδίζει προς τα 29 και ψάχνεται. Η ΑΕΛ "ψήνεται" να του δώσει την ευκαιρία τώρα που είναι φτηνός. Στην καριέρα του έχει 35 γκολ και 13 ασίστ σε 201 επίσημους αγώνες. Θα κάνει κάτι καλύτερο στους "βυσσινί" ή θα μείνει στις φωτογραφίες;

Γ.Ζ

News 24/7

24MEDIA NETWORK