Το "deja vu" του 1981 που "δίνει" το Champions League στη Λίβερπουλ

Τα προγνωστικά χρίζουν τη Ρεάλ Μαδρίτης ως το φαβορί για την κατάκτηση του Champions League. Οι.. οιωνοί, όμως, "δείχνουν" Λίβερπουλ... δαγκωτό. Διαβάστε και... ανατριχιάστε με όλα όσα συνέβησαν το 1981, χρονιά που οι “Κόκκινοι” κατέκτησαν την ευρωπαϊκή κούπα.

Το "deja vu" του 1981 που "δίνει" το Champions League στη Λίβερπουλ
AP PHOTO/THOMAS KIENZLE, FILE

Οι θεωρίες συνωμοσίας και οι... μύθοι ανέκαθεν συνάρπαζαν και κατείχαν ξεχωριστή θέση στη καθημερινότητα των ανθρώπων. Πιθανότατα, γιατί από το: "αυτά γίνονται μόνο στις ταινίες", με ένα απλό επιχείρημα μπορεί εύκολα να μεταπηδήσεις στο: "βρε λες;".

Μια τέτοια θεωρία "λέει" πως η Λίβερπουλ θα νικήσει στον τελικό του Champions League την Ρεάλ Μαδρίτης και θα κατακτήσει το τρόπαιο. Τουλάχιστον αυτό "δείχνουν" οι οιωνοί, οι οποίοι δεν αφορούν αποκλειστικά το ποδόσφαιρο.

Οι... συνωμοσιολόγοι στηρίζονται σε ορισμένα γεγονότα του 1981 που επαναλαμβάνονται εφέτος, σχεδόν... τρομακτικά.

ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΛΕΜΕ:

Το πρώτο... deja vu βασίζεται στον βασιλικό γάμο. Το 1981 ο πρίγκιπας Κάρολος νυμφεύθηκε την εκλεκτή της καρδιάς Νταϊάνα και 37 χρόνια μετά, πριν λίγες ημέρες δηλαδή, ο πρίγκιπας Χάρι με την Μέγκαν Μαρκλ ενώθηκαν με τα δεσμά του γάμου.

Το 1981 κατέκτησε το Κύπελλο Αγγλίας ομάδα του Λονδίνου και συγκεκριμένα η Τότεναμ, νικώντας τη Μάντσεστερ Σίτι στον τελικό με σκορ 3-2. Εφέτος το κατέκτησε η Τσέλσι, η οποία εδρεύει και εκείνη στην αγγλική πρωτεύουσα.

Η Άϊντραχτ Φρανκφούρτης έκανε την έκπληξη και επιβλήθηκε της πανίσχυρης Μπάγερν με σκορ 3-1, κατακτώντας το Κύπελλο Γερμανίας. Μαντέψτε ποια ομάδα το σήκωσε και το 1981 απέναντι στην Καϊζερσλάουτερν...

Το καλύτερο το αφήσαμε για το τέλος. Το '81 το "Παρκ ντε Πρενς" φιλοξένησε για το Κύπελλο Πρωταθλητριών το σπουδαίο ματς Ρεάλ-Λίβερπουλ. Νικητές αναδείχθηκαν οι "ρεντς" που κέρδισαν τους Μαδριλένους με 1-0.

Εν έτη 2018, οι δύο ομάδες τίθενται ξανά αντιμέτωπες, αυτή τη φορά όμως, για τον τελικό του Champions League. Τα προγνωστικά χρίζουν τη "βασίλισσα" ως φαβορί, ωστόσο τα... σημάδια λένε άλλα. Απανταχού οπαδοί της Λίβερπουλ βγείτε στους δρόμους και πανηγυρίστε. Η κούπα είναι κοντά!

News 24/7

24MEDIA NETWORK