Τι συμβαίνει με Γιάννη Αντετοκούνμπο;

Οι ενοχλήσεις στο γόνατο του Γιάννη Αντετοκούνμπο επέστρεψαν σε λιγότερο από ένα μήνα και ο Έλληνας άσος έχασε ένα ακόμα παιχνίδι των Μπακς. Τι είχε δηλώσει το καλοκαίρι, τι τον Νοέμβριο και τι τώρα για το θέμα, που έχει αρχίσει να ανησυχεί τους φίλους των "ελαφιών".

Milwaukee Bucks' Giannis Antetokounmpo gabs a loose ball in front of Cleveland Cavaliers' LeBron James during the second half of an NBA basketball game Tuesday, Dec. 19, 2017, in Milwaukee. The Bucks won 119-116. (AP Photo/Morry Gash)
Giannis Antetokounmpo AP IMAGES

Το καλοκαίρι που μας πέρασε δημιουργήθηκε ολόκληρο θέμα με τη μη συμμετοχή του Γιάννη Αντετοκούνμπο στις υποχρεώσεις της Εθνικής Ελλάδας στο Ευρωμπάσκετ λόγω "ενοχλήσεων στο γόνατο". Πολλά γράφτηκαν, άλλα τόσα ακούστηκαν, ενώ υπήρξε και... δυσαρέσκεια για την επιλογή του 23χρονου άσου των Μπακς, με σαφέστατα υπονοούμενα πως επηρεάστηκε από τους Μπακς.

Όπως απέδειξε ο (σύντομος) χρόνος σε λιγότερο από έξι μήνες ο "Greek Freak", όπως τον αποκαλούν στις ΗΠΑ, αντιμετωπίζει κάποιο χρόνιο πρόβλημα που τον ταλαιπωρεί αρκετά. Σε σημείο που μέσα σε ένα μήνα έχασε και δεύτερο αγώνα στο NBA για τον ίδιο λόγο.

Η αρχή έγινε στις 22 Νοεμβρίου και τον αγώνα με τους Σανς του, τότε, Μάικ Τζέιμς ( ο οποίος αποχώρησε τελικά αν και... αποθεώθηκε), ενώ τα ξημερώματα της Κυριακής τέθηκε νοκ άουτ από την αναμέτρηση με τους Χόρνετς. Στο πρώτο ματς οι Μπακς νίκησαν, όμως τώρα ηττήθηκαν.

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΝΗΣΥΧΟΥΝ

Αν γυρίσουμε το χρόνο πίσω μπορούμε να καταλάβουμε πως δεν έχουν αλλάξει πολλά όσον αφορά το πρόβλημα στο δεξί του γόνατο. Ο Γιάννης παίζει στο πιο υψηλό επίπεδο που υπάρχει, τα δίνει όλα σε κάθε ματς και ταλαιπωρεί συνεχώς το σημείο. Το αποτέλεσμα είναι να αισθάνεται ενοχλήσεις και επειδή ένα ματς είναι καλύτερο από... κανένα ματς, έχει "κάψει" δυο ζωές μέχρι στιγμής.

Το καλοκαίρι όταν είχε αποχωρήσει από την αποστολή της Εθνικής, τόνισε μεταξύ άλλων: "Απέτυχα να βγάλω με επιτυχία τις ασκήσεις στις οποίες με υπέβαλαν και ο πόνος με σταματούσε από τα πρώτα δευτερόλεπτα. Πρέπει να αποδεχτώ την αλήθεια και να την αντιμετωπίσω ώριμα.

Οφείλω να δουλέψω και να βελτιώσω όσο περισσότερο μπορώ, το πρόβλημα που αντιμετωπίζω στο γόνατό μου".

Τον Νοέμβριο για το ίδιο θέμα, δήλωσε: "Προσπαθώ να είμαι προσεκτικός με το γόνατό μου για να μην του προκαλέσω κάποια μεγαλύτερη ζημιά. Η σεζόν είναι μακρά και πρέπει να είμαι προσεκτικός. Νιώθω πως πρέπει να ξεκουραστώ λίγο και να κάνω κάποιες θεραπείες. Να προπονηθώ και να σηκώσω μερικά βάρη.

Να δυναμώσω για να ανέβει η αυτοπεποίθησή μου. Μερικές φορές είναι και θέμα αυτοπεποίθησης".

Τέλος, το Σάββατο είπε: "Όχι, δεν ανησυχώ. Απλά πρέπει να είμαι λίγο προσεκτικός. Αυτό είναι που θέλει και η ομάδα να κάνω. Είναι η καλύτερη επιλογή για το γόνατο μου. Πρέπει να προσέξω γιατί στο τέλος της μέρας είμαστε μία καλή ομάδα και πρέπει να μπούμε στα πλέι οφς. Θέλουμε να προχωρήσουμε.

Τόσο εγώ όσο και η ομάδα δεν θέλουμε να πάθω κάτι στο γόνατο που να επηρεάσει την ομάδα σε βάθος χρόνου".

Τι έχει αλλάξει από το καλοκαίρι μέχρι τώρα; Πως έχει παρθεί προφανώς μία απόφαση από κοινού ( παίκτης - ομάδα) και ο Γιάννης όποτε αισθάνεται... πιεσμένος θα ξεκουράζεται με σκοπό να μην συμβεί κάτι άσχημο. Μην ξεχνάμε πως υπέγραψε νέο συμβόλαιο με τους Μπακς και αποτελεί κεφάλαιο για την ομάδα, που έχει πλέον υψηλές βλέψεις ( κάτι που καταλαβαίνουμε και από τις δηλώσεις του).

Από εκεί και πέρα μόνον ο χρόνος θα δείξει ποιο είναι ακριβώς το πρόβλημα και πόσο μπορεί να επηρεάσει στη συνέχεια τον Έλληνα άσο, που συνεχίζει πάντως να αποδίδει εκπληκτικό μπάσκετ και φέτος ( 29.6 πόντοι, 10.5 ριμπάουντ, 4.6 ασίστ, 1.8 κλεψίματα, 1,4 κοψίματα).

Γ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK