Ο ερυθρόλευκος δανεικός που... πενταπλασίασε την αξία του

Μεταγραφή του Ολυμπιακού που δεν έχει παίξει ούτε... δευτερόλεπτο στην ομάδα, παραχωρήθηκε δανεικός στο εξωτερικό με χαμηλή ρήτρα και ενάμισι χρόνο αργότερα έχει... πενταπλασιάσει την αξία του! Διαβάστε ποιος είναι.

Ο ερυθρόλευκος δανεικός που... πενταπλασίασε την αξία του
laifis EUROKINISSI

Το όνομα του ακούστηκε για πρώτη φορά το 2015 για λογαριασμό του ΠΑΟΚ. Τα δημοσιεύματα έκαναν λόγο για "φλερτ", το ποίο βέβαια δεν μετουσιώθηκε σε κάτι... ουσιαστικό. Το καλοκαίρι του 2016 ΑΕΚ και Ολυμπιακός "μονομάχησαν" για την απόκτηση του από την Ανόρθωση, καθώς μπορεί να καλύψει τόσο το ρόλο του στόπερ όσο και αυτό του αμυντικού μέσου.

Τελικά, ο Ολυμπιακός πλήρωσε ρήτρα ύψους 600.000€ και έκανε δικό του τον Κώστα Λαΐφη. Βέβαια, ο διεθνής Κύπριος άσος δεν πρόλαβε να κάνει ούτε προπόνηση με τους πρωταθλητές Ελλάδας, αφού δόθηκε δανεικός στην Σταντάρ Λιέγης μία εβδομάδα αργότερα!

Το καθεστώς παραχώρησης του ήταν για δυο έτη δανεισμού και οψιόν αγοράς 1.800.000€ ( 2.000.000€ αν βάλουμε και το "ενοίκιο" κάθε χρονιάς ).

Από τότε μέχρι και σήμερα ο Λαΐφης έχει κατορθώσει να πενταπλασιάσει την αξία του! Από τις 600.000€ που τον αγόρασε ο Ολυμπιακός έχει φτάσει στα 3.100.000€, ενώ ο Κύπριος άσος μετρά 57 συμμετοχές, 2 γκολ, 1 ασίστ και 2 αποβολές σε αυτό το διάστημα!

Τη φετινή περίοδο αποτελεί βασικό και αναντικατάστατο μέλος της Σταντάρ του Ρικάρντο Σα Πίντο, καθώς δεν έχει χάσει ούτε... μισό παιχνίδι. Στο τέλος της σεζόν οι Βέλγοι πρέπει να καλύψουν τη ρήτρα, κάτι που μοιάζει... φυσιολογική εξέλιξη αυτή τη στιγμή.

* Με στοιχεία από το Transfermarkt.de

Γ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK