Ο Ιτούδης, ο Σάρας και οι μεγάλες καραμπόλες στους πάγκους

Η διαφαινόμενη αποχώρηση του Δημήτρη Ιτούδη από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας φέρνει διαδοχικές καραμπόλες στους πάγκους των μεγάλων ομάδων της Ευρωλίγκας. Για που προαλείφεται ο Ελληνας κόουτς και ποιος γουστάρει με τρέλα τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους.

Ο Ιτούδης, ο Σάρας και οι μεγάλες καραμπόλες στους πάγκους

Από τη στιγμή που το Σάββατο το βράδυ έγινε γνωστή η είδηση (μέσω του μπασκετικού site superbasket.gr) ότι ο Δημήτρης Ιτούδης δεν θα συνεχίσει και την επόμενη σεζόν στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας, o ... ασκός των πληροφοριών για τους μεγάλους πάγκους της Ευρωλίγκας άνοιξε για τα καλά.

Τι λέει λοιπόν η μπασκετική πιάτσα (μεγάλος μέρος της οποίας, ας μην ξεχνάμε, βρίσκεται στο Βελιγράδι για το φάιναλ φορ);

Στοιχείο 1ο: Ο Δημήτρης Ιτούδης με τα τέσσερα συνεχόμενα φάιναλ φορ και τον τίτλο του πρωταθλητή Ευρώπης το 2016 δεν θα μείνει για πολύ άνεργος. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η Μπαρτσελόνα είναι αυτή που επιθυμεί τη συνεργασία του μαζί του μετά από μία σεζόν κατά την οποία ο Σίτο Αλόνσο δεν δικαίωσε τις προσδοκίες και αντικαταστάθηκε από τον Σβέτισλαβ Πέσιτς.

Το όνομα του Ιτούδη είναι τσεκαρισμένο στην μπασκετική αγορά της Ισπανίας από τη στιγμή που ο Μακεδόνας κόουτς ήταν ακόμη συνεργάτης του Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Είχε, άλλωστε, απορρίψει πρόταση της Μπασκόνια πριν από 10 και πλέον χρόνια.

Στοιχείο 2ο: Η ΤΣΣΚΑ επιθυμεί σφόδρα για την επόμενη ημέρα στον πάγκο της να εξασφαλίσει την υπογραφή του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους. Προσφέρει, ως δέλεαρ, πολλά χρήματα και φυσικά μεγάλο μπάτζετ για μεταγραφές σύμφωνα με τις ανάγκες και τις μπασκετικές επιθυμίες του "Σάρας".

Ο ίδιος ο Γιασικεβίτσιους προφανώς και θέλει να κάνει το μεγάλο βήμα σε ομάδα που έχει ως απόλυτο στόχο το Κύπελλο. Τον ενδιαφέρει βέβαια σαφώς και η Μπαρτσελόνα (άλλωστε η Βαρκελώνη είναι η αγαπημένη του πόλη) αλλά και στο πρότζεκτ της ΤΣΣΚΑ δεν θα έλεγε όχι. Η απόφαση είναι στα δικά του χέρια.

News 24/7

24MEDIA NETWORK