Ακόμα δεν ήρθε και έμαθε ελληνικά ο Γκαρθία!

Ο γλωσσομαθής Όσκαρ Γκαρθία εξέπληξε τους πάντες κατά την παρουσίαση του το μεσημέρι της Δευτέρας, αφού η πρώτη του λέξη ήταν στα... ελληνικά! Ποιος τον παρουσίασε και η φοβερή ατάκα στην μεταφράστρια του Ολυμπιακού, Μαρίνα Τσαλή.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΟΣΚΑΡ ΓΚΑΡΘΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI)
oscar garcia marinakis EUROKINISSI

Με μικρή καθυστέρηση, περίπου 25 λεπτών, ξεκίνησε η παρουσίαση του νέου προπονητή των πρωταθλητών Ελλάδας, Όσκαρ Γκαρθία. Η αίθουσα στα γραφεία της ΠΑΕ ήταν κατάμεστη από δημοσιογράφους και στελέχη της "κόκκινης" ΠΑΕ, με τους Βαγγέλη Μαρινάκη και το νέο του δεξί χέρι Γιώργο Παύλου, να κάθονται στην πρώτη σειρά του ακροατηρίου, ακριβώς απέναντι από το βάθρο.

Την παρουσίαση του Ισπανού τεχνικού, παρότι στο... πάνελ βρισκόταν και ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς, ανέλαβε μιλώντας στα γαλλικά ο Κριστιάν Καρεμπέ, ο οποίος έθεσε αμέσως το βασικό ζητούμενο της σεζόν: "Γ νωρίζει ότι κύριος στόχος του είναι να κατακτήσει το πρωτάθλημα και του ευχόμαστε καλή επιτυχία", είπε μεταξύ άλλων ο "πρεσβευτής" των "ερυθρόλευκων".

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΟΣΚΑΡ ΓΚΑΡΘΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI)
oscar garcia karembe EUROKINISSI

Στη συνέχεια το λόγο πήρε βεβαίως το πρόσωπο που είχε και το μεγαλύτερο ενδιαφέρον, ρωτώντας πρώτα την διερμηνέα της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Μαρίνα Τσαλή, αν θέλει να μιλήσει ισπανικά ή...αγγλικά!

Την αρχή πάντως έκανε στη γλώσσα μας ξεκινώντας με ένα ζεστό: "καλησπέρα!" και η αλήθεια είναι πως δεν προκάλεσε έκπληξη σε όσους έχουν μελετήσει τον "φάκελλο" του! Ο Γκαρθία μιλάει, πέραν από ισπανικά και καταλανικά, που είναι η μητρική του γλώσσα, αγγλικά, γαλλικά και γερμανικά, ενώ σίγουρα έμαθε και κάποιες λέξεις στα... εβραϊκά από το πέρασμα του από την Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Ως... γνήσιο παιδί της σχολής της Μπαρτσελόνα άλλωστε ( όπως δήλωσε ο ίδιος) γνωρίζει πως πέραν της φιλοσοφίας, μεγάλο ρόλο παίζει και η σχέση που πρέπει να χτίσει με τους παίκτες του, οπότε το να μιλάς πολλές ξένες γλώσσες βοηθάει στην επικοινωνία.

Άλλωστε και ο μέντορας του, Πεπ Γκουαρδιόλα, σε όποια ομάδα δουλεύει εκτός Ισπανίας φροντίζει να μαθαίνει και να επικοινωνεί στην γλώσσα τους. Και επειδή ο Όσκαρ Γκαρθία τον... αντιγράφει, είναι βέβαιο πως στον ελεύθερο χρόνο του θα κάνει και μαθήματα ελληνικών

"ΜΙΛΗΣΑ ΜΕ ΕΡΝΕΣΤΟ"

Μεγάλο ενδιαφέρον είχαν και οι απαντήσεις του στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων. Εκεί, ο Γκαρθία αποκάλυψε πως μίλησε με τον Ερνέστο Βαλβέρδε!

"Η φιλοσοφία μου και των συνεργατών μου είναι πάντα να βελτιωνόμαστε. Πάντα μπορούμε να βελτιωνόμαστε. Να βάζουμε τον πήχη πιο ψηλά. Όσο για το δεύτερο ερώτημα σας ναι είχα μια συζήτηση τις προηγούμενες ημέρες με τον Ερνέστο Βαλβέρδε".

Στη συνέχεια επανέλαβε πως η φιλοσοφία του είναι το επιθετικό ποδόσφαιρο : "Ταιριάζει απόλυτα η σκέψη μου με τη φιλοσοφία του Ολυμπιακού, γιατί πάντα μου άρεσε να δουλεύω με νεαρούς παίκτες. Έχω δουλέψει σε μια από τις μεγαλύτερες ακαδημίες του κόσμου, τη Masia.

Μου αρέσει να δουλεύω μαζί τους και να τους δίνω ευκαιρίες, ώστε να φτάσουν σε υψηλό επίπεδο και να παίξουν και στις Εθνικές τους ομάδες".

News 24/7

24MEDIA NETWORK