Έτσι θα πάρει τον Ουζουνίδη ο Ολυμπιακός

Η επιχείρηση "αντικατάσταση Βίκτορ" έχει αρχίσει στον Ολυμπιακό και ο Μαρίνος Ουζουνίδης προβάλλει ως φαβορί.

Έτσι θα πάρει τον Ουζουνίδη ο Ολυμπιακός
Ουζουνίδης ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η αποχώρηση του Βίκτορ από τον πάγκο του Ολυμπιακού θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη μετά από τον αποκλεισμό των "ερυθρολεύκων" από το Champions League και -κυρίως- την εικόνα τους στα δύο παιχνίδια απέναντι στη Χαποέλ Μπερ Σεβά.

Τα ονόματα που έχουν ακουστεί και γραφτεί τις τελευταίες ώρες είναι πολλά, κυρίως από ελεύθερους προπονητές του εξωτερικού, όπως ο Μαρσέλο Μπιέλσα και ο Ρουντί Γκαρσιά.

Οι πρωταθλητές Ελλάδας, όμως δεν έχουν μεγάλα χρονικά περιθώρια. Την προσεχή Δευτέρα θα πρέπει να ανακοινώσουν τη λίστα για τους αγώνες πλέι οφ στο Europa League και ως εκ τούτου, η λογική λέει ότι θα ανακοινωθούν ορισμένες μεταγραφές μέχρι τότε, ώστε να ενισχυθεί το ρόστερ.

Αυτό μοιάζει απαραίτητο, βάσει της εικόνας που εμφάνισε η ομάδα σε αυτά τα δύο παιχνίδια, ωστόσο μοιάζει απίθανο οι μεταγραφές -που θα πρέπει να κάνουν τη διαφορά- να μην περάσουν από έγκριση του διαδόχου του Βίκτορ!

ΟΥΖΟΥΝΙΔΗΣ, ΤΟ ΦΑΒΟΡΙ

Ξένος προπονητής, εγνωσμένης αξίας να κλείσει εντός των επόμενων ωρών και μάλιστα σε ομάδα που δεν αγωνίζεται στο Champions League, μοιάζει πολύ δύσκολο. Έλληνας προπονητής, είναι πολύ πιο εφικτή υπόθεση και εκεί δείχνουν να στρέφονται οι άνθρωποι του συλλόγου.

Το πρώτο όνομα, με τεράστια διαφορά από τα υπόλοιπα, που βρίσκεται στη λίστα είναι αυτό του Μαρίνου Ουζουνίδη. Ο 47χρονος τεχνικός, "αρχιτέκτονας" του περσινού αγωνιστικού θαύματος του Πανιωνίου, βρισκόταν εδώ και μήνες στις σκέψεις των υπευθύνων μεγάλων ομάδων και όπως είχε αποκαλύψει και ο ίδιος τον Απρίλιο, σε συνέντευξη στον Νίκο Γιαννόπουλο για το Contra.gr είχε προτάσεις "από ομάδες με μπάτζετ μεγαλύτερα από αυτά του Πανιωνίου".

Πρόσθεσε δε ότι αρνήθηκε τις προτάσεις γιατί ήθελε να μείνει στον Πανιώνιο "γιατί μου αρέσει αυτό που ξεκίνησαμε και θέλω να το βελτιώσω ακόμα περισσότερο".

Όσο για τον εάν θα εργαζόταν μόνο στον Παναθηναϊκό από μεγάλες ομάδες, λόγω του παρελθόντος του ως παίκτης, απάντησε: "Δεν μπαίνω σ' αυτή τη διαδικασία, από αυτόν τον τρόπο σκέψης έχω ξεφύγει. Και από τον συναισθηματισμό".

Η ΡΗΤΡΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ

Το πρόβλημα με τον Ουζουνίδη είναι ότι υπέγραψε μονοετές συμβόλαιο συνεργασίας τον Μάιο με τον Πανιώνιο, όπως ανακοίνωσε η ΠΑΕ, και δεν είναι σε θέση να φύγει έτσι απλά.

Ή μάλλον, δεν είναι στο χέρι του, αλλά στο χέρι κάθε ενδιαφερομένου. Κι αυτό γιατί στο συμβόλαιο που υπέγραψαν οι δύο πλευρές, περιλαμβάνεται και ρήτρα αποδέσμευσης, την οποία εάν κάποια ομάδα την καλύψει, τότε μπορεί να προσλάβει την επόμενη στιγμή τον Αλεξανδρουπολίτη προπονητή.

Το ποσό της ρήτρας δεν είναι γνωστό, ωστόσο είναι άκρως προσιτό για μία ομάδα με την οικονομική ισχύ του Ολυμπιακού και εάν καλυφθεί, ο Πανιώνιος δεν μπορεί να αντιδράσει και να κρατήσει τον "αναμορφωτή" του.

Το βέβαιο είναι ότι το τηλέφωνό του έχει... σπάσει από τις συνεχείς κλήσεις δημοσιογράφων όλο αυτό το διάστημα. Ο ίδιος, φυσιολογικά, δεν το σηκώνει. Η εξέλιξη εντός... ωρών.

ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ... ΣΙΛΒΑ

Η υπόθεση "αντικαταστάτης Βίκτορ" έχει και έναν αστερίσκο. Υπάρχει ένας ξένος προπονητής που μπορεί να κλείσει άμεσα, να μην χρειαστεί προσαρμογή και (λογικά) να παρουσιαστεί τόσο ο ίδιος όσο και η ομάδα έτοιμοι για τις υποχρεώσεις στα πλέι οφ του Europa League.

Αυτός είναι προφανώς ο μέχρι τις αρχές Ιουλίου τεχνικός του συλλόγου, ο Πορτογάλος Μάρκο Σίλβα, ο οποίος παρά τα δημοσιεύματα που τον έχουν συνδέσει με ομάδες σε Αγγλία, παραμένει ελεύθερος.

Οι λόγοι παραίτησης δεν έχουν εκλείψει, ωστόσο βάσει ρεπορτάζ, το όνομά του συγκεντρώνει κάποιες, απειροελάχιστες πιθανότητες. Θα χρειαστούν, πάντως, πολλοί συμβιβασμοί και πολύ νερό στο κρασί, κάτι που δεν μοιάζει πιθανό αυτήν τη στιγμή...

Ν.Γ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Σταύρος Γεωργακόπουλος: Ναι, αλλά έκαναν... κομπίνες στα κόρνερ
"Τελειώνει" ο Σάντσεθ
Συνέντευξη: O Μαρίνος Ουζουνίδης είναι ο coach της χρονιάς

News 24/7

24MEDIA NETWORK