Ο τελευταίος του Ραμαντάνι οδηγεί στο 8ο!

O Μπέντο όταν έμαθε ότι μπορεί να έρθει στην Ελλάδα αναρωτήθηκε αν είναι αλήθεια και μετά δεν τον έβλεπε! Ο Λεμονής ήταν έτοιμος να τον αφήσει εκτός αποστολής με την Κέρκυρα, αλλά με το πού τον έβαλε στο γήπεδο, του πήρε το ματς. Ο Σταύρος Γεωργακόπουλος γράφει για τον χαρισματικό, αλλά ιδιόρρυθμο Μάρκο Μάριν.

Ο τελευταίος του Ραμαντάνι οδηγεί στο 8ο!
marin romao EUROKINISSI

Είναι συνηθισμένη για πολλούς ξένους παίκτες που έχουν περάσει τα τελευταία χρόνια από τον Ολυμπιακό η φράση "βρήκε το λιμάνι του στον Πειραιά". Για τον χαρισματικό και συνάμα ιδιόρρυθμο Μάρκο Μάριν δεν αποτελεί κλισέ, αλλά ρεαλιστική πραγματικότητα. Ο Γερμανός μεσοεπιθετικός που γεννήθηκε στη Βοσνία κι έχει σερβικές ρίζες έχει περάσει πολλά από τότε που το ταλέντο του τον κατέταξε μέσα στους κορυφαίους του πλανήτη.

Έχοντας γράψει στο βιογραφικό του 16 συμμετοχές με τα "πάντσερ" κι έχοντας περάσει από μεγάλες ομάδες, όπως η Τσέλσι, η Σεβίλλη, η Βέρντερ, η Γκλάντμπαχ, η Άντερλεχτ, το ότι δεν στέριωσε πουθενά αποτελεί αντικείμενο προς συζήτηση. Πιθανότατα φταίει ο ίδιος που δεν κατάφερε να συνδυάσει τις ικανότητές του με την απαιτούμενη δουλειά. Ζόρια πέρασε και στον Ολυμπιακό, μιας και σε ένα μεγάλο διάστημα της περσινής περιόδου δεν βρισκόταν ούτε στον πάγκο. Αυτό συνέβη από έναν προπονητή, τον Πορτογάλο Μπέντο, ο οποίος σύμφωνα με μαρτυρίες ανθρώπων της ΠΑΕ, όταν του πρωτοείπαν ότι υπάρχει θέμα με τον Μάριν αναρωτήθηκε αν ο συγκεκριμένος θα δεχόταν να παίξει ποδόσφαιρο στην Ελλάδα...

Ο Μάρκο ανήκει στην κατηγορία εκείνων που παίζουν με το ταλέντο και δεν μπαίνει σε καλούπια. Ούτε στην προπόνηση, ούτε στα παιχνίδια. Ξέρει ποιος είναι και τι μπορεί να κάνει και σε όποιον αρέσει. Είχε προκαλέσει αίσθηση πέρυσι ότι ακόμη και στο διάστημα που δεν υπήρχε πουθενά στο αγωνιστικό πλάνο, συνέχιζε στις προπονήσεις να ανταποκρίνεται στους δικούς του ρυθμούς και όχι σε εκείνους που ήθελαν οι προπονητές. Είπαμε, σε όποιον αρέσει.

Δεν συμπεριλαμβάνεται στο ρεπερτόριό του το "μαρκάρω" ή "γυρίζω πίσω από τη σέντρα για να βοηθήσω στο ανασταλτικό παιχνίδι", αλλά με την μπάλα στα πόδια μπορεί να ζωγραφίζει και να εκθέσει κάθε αντίπαλο. Δυσκολίες δεν πέρασε μόνο τις ημέρες του Μπέντο, αλλά και με τον Τάκη Λεμονή, ο οποίος λίγο έλειψε πριν από τον αγώνα της Κέρκυρας να μην τον βάλει στο αεροπλάνο.

Ο 28χρονος παίκτης διαπίστωσε στην τελευταία προπόνηση ότι δεν βρισκόταν στο πλάνο της ενδεκάδας κι έκανε τα δικά του. Ο κόουτς το είδε πρώτος απ' όλους και χρειάστηκε ο Μάριν να απολογηθεί σε τετ α τετ προκειμένου να μπει τελικά στην αποστολή και να αγωνιστεί ως αλλαγή. Σε εκείνο το παιχνίδι ήταν καταλύτης για την ανατροπή, καθώς από τα δικά του πόδια ξεκίνησε η φάση της ισοφάρισης, ενώ πέτυχε κι ένα απίθανο γκολ για το τελικό 1-3.

Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΣΕΖΟΝ ΤΟΥ

Χωρίς υπερβολή, ο φετινός Μάριν και δη ο παίκτης που βλέπουμε το τελευταίο δίμηνο, θυμίζει κάτι από εκείνον που είχε τρελάνει την Ευρώπη, στο ξεπέταγμά του πριν από μια δεκαετία. Μέχρι τώρα μετράει 21 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, τέσσερα γκολ και πέντε ασίστ. Ιδιαίτερα στο πρωτάθλημα έχει βάλει πλώρη για να πετύχει την καλύτερη σεζόν μετά από τα καλά του χρόνια στη "Μπουντεσλίγκα". Ως "λεγεωνάριος" η καλύτερή του περίοδος ήταν πρόπερσι όταν ως δανεικός από την Τσέλσι στην τουρκική Τραμπζονσπόρ, έπαιξε 18 ματς βασικός, έξι αλλαγή και σημείωσε 2 γκολ.

Πέρυσι ως παίκτης του Ολυμπιακού είχε 14 συμμετοχές και 4 γκολ, ενώ φέτος έχει πιάσει τις 12 με 3 γκολ στο πρώτο μισό του πρωταθλήματος. Ο Τάκης Λεμονής τον εμπιστεύθηκε, εκείνος ανταποδίδει και το ζητούμενο είναι που μπορεί να φτάσει. Ταβάνι ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής δεν έχει. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Όπως είναι σίγουρο πως αν κατακτηθεί τελικά ο 8ος σερί τίτλος και 45ος συνολικά, ο Μάρκο Μάριν, αν συνεχίσει έτσι, θα έχει γράψει το όνομά του φαρδιά-πλατιά πάνω στην κούπα!

Όλα αυτά έρχονται σε αντιδιαστολή με το γεγονός ότι όλοι οι πελάτες του μεγαλομάνατζερ Φάλι Ραμαντάνι αποχωρούν ο ένας μετά τον άλλο από τον Πειραιά. Την αρχή έκαναν οι Ζντίελαρ, Μίλιτς που βρίσκονται εδώ και δύο εβδομάδες στην εξώπορτα, ακολουθεί ο Βούκοβιτς και απομένει μόνο ο Μάριν, τουλάχιστον μέχρι το φινάλε της σεζόν, αφού απέδειξε ότι το αξίζει, παρά τα σκαμπανεβάσματα και τις αναταράξεις...

News 24/7

24MEDIA NETWORK