Η εξομολόγηση του Ουσίγιος για Χάσι και Μοντέστο

Δεν ήταν μόνο όσα είπε στους Ισπανούς ο Μάριο Ουσίγιος. Μάθαμε και μεταφέρουμε τι ακριβώς μεσολάβησε αυτούς τους λίγους μήνες που ο Αργεντινός εργαζόταν στην Ελλάδα και τους λόγους που τον οδήγησαν να παραιτηθεί από τον Ολυμπιακό.

CHAMPIONS LEAGUE / ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΓΙΑ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ (ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports)
CHAMPIONS LEAGUE / ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΓΙΑ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ (ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Η θητεία του Μάριο Ουσίγιος στον Ολυμπιακό αποδείχθηκε πολύ σύντομη, καθώς πριν καν συμπληρωθούν πέντε μήνες δουλειάς αποτέλεσε παρελθόν.

Φαίνεται πως η πρόταση της Μάλαγα ήρθε την κατάλληλη στιγμή, αφού βόλεψε και τις δυο πλευρές. Γι' αυτό άλλωστε το διαζύγιο που προέκυψε ήταν παραπάνω από φιλικό, βελούδινο, και ο Αργεντινός μίλησε με θερμά λόγια με τον Βαγγέλη Μαρινάκη, τον οποίο αποχαιρέτισε ως άριστο συνεργάτη και φίλο.

Ποιες ωστόσο ήταν εντυπώσεις του Ουσίγιος στο διάστημα που εργάστηκε για τους "ερυθρόλευκους" και τι αποκόμισε;

Ο ίδιος έδωσε μια ιδέα με όσα είπε στους Ισπανούς, στο περιθώριο της παρουσίασής του από τη Μάλαγα και το άνοιγμα ενός νέου κύκλου. Παρόλα αυτά υπάρχουν πολλά περισσότερα που δεν ήθελε να δημοσιοποιήσει. Τα οποία καταφέραμε να μάθουμε.

ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΚΑΙ ΧΑΣΙ

Αλήθεια είναι πως ο Αργεντινός, στο μικρό διάστημα που έμεινε στον Ολυμπιακό, δεν πρόλαβε να δώσει στίγμα των δυνατοτήτων και των γνωριμιών του για τις οποίες και είχε έρθει ήρθε το καλοκαίρι.

Ήθελε να κάνει περισσότερα και γι' αυτό είχε μια πικρή γεύση στο στόμα. Όπως, χαρακτηριστικά, τόνιζε -σε εν Ελλάδι συνομιλητές του- οι περισσότερες από τις εισηγήσεις του αγνοήθηκαν.

Ειδικά η δουλειά των δικών του ανθρώπων στο σκάουτινγκ δεν λήφθηκε, όπως υποστήριξε, σοβαρά υπ' όψιν από τον πειραιώτικο σύλλογο, ενώ ο ίδιος περιορίστηκε σε πιο διεκπεραιωτικές εργασίες, όπως ήταν η συμμετοχή του στις διαπραγματεύσεις για τις μεταγραφές του Ολυμπιακού.

Τι άλλο δεν του άρεσε; Το γεγονός πως δεν πήρε μέρος στις διεργασίες για την ανεύρεση του νέου προπονητή μετά το διαζύγιο με τον Μπέσνικ Χάσι, το οποίο κρίθηκε επιβεβλημένο από τη διοίκηση του Ολυμπιακού, ως αποτέλεσμα της ήττας από την ΑΕΚ. Σαν να παραμερίστηκε.

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΜΟΝΤΕΣΤΟ

Πάντως φρόντισε ο Ουσίγιος φεύγοντας να εκμυστηρευτεί στον Βαγγέλη Μαρινάκη πως έχει απεριόριστη εμπιστοσύνη στον Φρανσουά Μοντέστο ο οποίος, κατά την εκτίμησή του, θα έπρεπε ν' αναλάβει τα περισσότερα κομμάτια της δουλειάς που άφησε ο ίδιος φεύγοντας.

Προφανώς ο Αργεντινός είχε στο μυαλό του το τμήμα σκάουτινγκ, διότι εδώ και τρεις ημέρες ο Γάλλος έχει ήδη αναλάβει επικεφαλής του εν λόγω τμήματος.

Ν.Γ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK