Η περίπτωση Σπανούλη που θυμίζει Κριστιάνο

Ο Βασίλης Σπανούλης συμπληρώνει ενάμισι μήνα μακριά από τα παρκέ εξαιτίας ενός τραυματισμού που θυμίζει αρκετά εκείνον του Κριστιάνο Ρονάλντο το 2014. Ο Πορτογάλος, ωστόσο, ήταν πιο... τυχερός από τον "kill bill" και επέστρεψε σαρώνοντας τους τίτλους. Ποιο είναι το σενάριο που φοβούνται στον Ολυμπιακό.

EUROLEAGUE / ΣΥΝ ΤΥΠΟΙΥ ΚΑΙ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
spanoulis EUROKINISSI

Η τελευταία εμφάνιση του Βασίλη Σπανούλη καταγράφηκε στις 4 Οκτωβρίου στο ματς κυπέλλου με τον Γυμναστικό. Ένα παιχνίδι όχι ιδιαίτερα μεγάλης έντασης, αν σκεφτούμε τη διαφορά δυναμικότητας των δυο αντιπάλων. Από τότε ο αρχηγός των "ερυθρολεύκων" βρίσκεται στα... πιτς και το πότε θα επιστρέψει παραμένει ακόμα άγνωστο.

Η ενημέρωση που έχει διαρρεύσει κάνει λόγο για "οστεοχονδρίτιδα κνημιαίου κυρτώματος" . Μιλώντας όμως με ειδικό ορθοπεδικό χειρουργό που ειδικεύεται σε παθήσεις του γόνατος, μας τόνισε πως η συγκεκριμένη πάθηση κρύβει τη... μισή αλήθεια. Την άλλη μισή αποκάλυψε ο ίδιος ο Βασίλης Σπανούλης σε παλαιότερη συνέντευξη του.

Η "οστεοχονδρίτιδα κνημιαίου κυρτώματος" είναι ένας όρος που χρησιμοποιούν οι γιατροί κατά κανόνα για ανήλικα παιδιά και όχι για ενήλικες. Η εξέλιξή της αφορά προβλήματα στους συνδέσμους της επιγονατίδας, στην περίπτωση του Σπανούλη από την κάτω πλευρά, χρόνιες τενοντίτιδες και άλλα.

Είναι εξάλλου κάτι που προκύπτει και από συνέντευξη που είχε δώσει το 2014 στην οποία τόνισε: "Έχω μία χρόνια τενοντίτιδα, από 15 ετών. Φαίνεται πως κουράστηκα πάρα πολύ. Σκέψου πως αδυνατούσα να ανέβω ακόμα και σκαλιά. Έμεινα εκτός γηπέδων για ένα μήνα, αλλά και αφότου επέστρεψα ήμουν με φάρμακα και ενέσεις".

Ο ΚΡΙΣΤΙΑΝΟ ΡΟΝΑΛΝΤΟ ΗΤΑΝ ΠΙΟ ΤΥΧΕΡΟΣ

Χωρίς να έχουμε ιατρικές γνωματεύσεις, ούτε φυσικά ο άνθρωπος που μιλήσαμε, μας τόνισε πως λόγω ηλικίας ( 35 στα 36), του αθλήματος ( πολλά άλματα και με επαφές) και της συχνότητας που εμφανίζεται, υπάρχει το ενδεχόμενο η πλήρη αποθεραπεία και ενδυνάμωση να πάρει μέχρι και τρεις μήνες.

Αυτή τη στιγμή έχουμε συμπληρώσει περίπου 6 εβδομάδες όπου ο Έλληνας άσος δεν μπαίνει σε αποστολές, οπότε όλα εξαρτώνται από το σώμα του. Και δεν εννοούμε μόνο το τραύμα, αλλά και το ψυχολογικό κομμάτι. Ο Σπανούλης πρέπει να νιώσει 100% έτοιμος, χωρίς ενοχλήσεις ( ή περιορισμό αυτών) για να επανέλθει στο υψηλότερο επίπεδο που μας έχει συνηθίσει.

Μία παρόμοια πάθηση ( τενοντίτιδα αλλά πάνω μέρος της επιγονατίδας) είχε υποστεί και ο Κριστιάνο Ρονάλντο στις αρχές του 2014. Η απόδοση του έπεσε και του πήρε κάποιο διάστημα για να επανέλθει στην αρχική του κατάσταση. Μάλιστα ενάμισι χρόνο αργότερα ( καλοκαίρι του 2015) οι άνθρωποι της Ρεάλ Μαδρίτης είχαν ανησυχήσει ιδιαίτερα, με τον αθλητή να υποβάλλεται σε διάφορες θεραπείες για να αποφορτίσει την περιοχή.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση πάντως πρέπει να αναφέρουμε πως ο αθλητής ήταν 29 (στα 30) και φυσικά η σωματοδομή του εντελώς διαφορετική. Γι' αυτό κιόλας επέστρεψε σε τρομερή κατάσταση, παίρνοντας τη "Χρυσή Μπάλα" τόσο το 2013 όσο και το 2016.

Με λίγα λόγια μιλάμε για ένα χρόνιο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Σπανούλης από μικρός, οπότε γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα πως και πότε θα νιώσει έτοιμος να γυρίσει.

News 24/7

24MEDIA NETWORK