Ο Φορτούνης είναι εδώ, τρελαμένος και το έδειξε!

Αν κάποιος περίμενε πως και πως να παίξει στο ντέρμπι με την ΑΕΚ και να δώσει απαντήσεις, αυτός ήταν ο Κώστας Φορτούνης.

Ο Φορτούνης είναι εδώ, τρελαμένος και το έδειξε!
fortounis ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Πήρε -πολύ περισσότερο από αυτό που του αναλογούσε- το ανάθεμα για την καλοκαιρινή ευρωπαϊκή αποτυχία στα προκριματικά του Champions League. Οι περισσότεροι ξέχασαν την περσινή του εικόνα και τα όσα κατάφερε σε μία χρονιά (21 γκολ, 18 ασίστ). Ξάφνου βρέθηκε στον πάγκο και από εκεί στην εξέδρα. Το ματς με τον Ηρακλή στο Καυτανζόγλειο το είδε από την τηλεόραση. Γιατί έτσι έπρεπε. Έτσι αποφάσισε ο Μπέντο, έτσι έκρινε να γίνει και έτσι έγινε.
Στις επίμονες ερωτήσεις των δημοσιογράφων, ο Πορτογάλος προπονητής του Ολυμπιακού ήταν ξεκάθαρος: δεν ξέχασε τον Έλληνα μέσο, απλά θέλει να δουλέψει περισσότερο για να κάνει αυτά που χρειάζεται η ομάδα και να μη σπαταλά το ταλέντο του.

ΦΩΝΑΞΕ ΠΩΣ "ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ"

Στη Λάρισα τον πήρε η μπάλα. Στη γενικότερη κακή εικόνα του Ολυμπιακού, ο Φορτούνης δεν μπόρεσε να ξεχωρίσει. Με τον ΑΠΟΕΛ ξεκινά βασικός και μαζί με τον Μαρίν δείχνει ότι μπορεί να αποτελέσει τη δύναμη του εφετινού Ολυμπιακού. Προσπαθεί να αποδείξει ότι επέστρεψε, να φωνάξει πως "είναι εδώ", αλλά αυτό το 0-1 ήταν θηλιά στο λαιμό. Αλλαγή (επεισοδιακή) και αγανάκτιση στον πάγκο για την εικόνα του Ολυμπιακού.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΠΑΘΟΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ

Δεν πέρασαν πολλές μέρες και ακολούθησε το ντέρμπι με την ΑΕΚ. Τα 24ωρα που προηγήθηκαν όσοι ξέρουν πράγματα στου Ρέντη, μιλούσαν για έναν τρελαμένο Φορτούνη που... μασούσε σίδερα. Έδειχνε με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο στον Πάουλο Μπέντο πως θέλει να παίξει την Κυριακή, αλλά και πως θα κάνει το καλύτερο για να βοηθήσει την ομάδα του.

Ο Μπέντο, αφού πρώτα του χτύπησε τον εγωισμό με τη διαχείριση του προηγούμενου διαστήματος, τώρα φαίνεται σιγά-σιγά να απολαμβάνει τη δουλειά του. Ο Κώστας Φορτούνης βλέπει ΑΕΚ και... αφηνιάζει. Όπως πέρυσι στο Καραϊσκάκη στο 4-0, όπου ήταν από τους κορυφαίους των Πειραιωτών. Το βράδυ της Κυριακής το έβλεπες στα μάτια του. Ήθελε να κερδίσει την ΑΕΚ μόνος του. Για να δείξει στα χιλιάδες ζευγάρια μάτια που παρακολουθούσαν το ντέρμπι πως δεν έχει καβαλήσει το καλάμι, δεν ξέχασε τη μπάλα ούτε έκρυψε στη ντουλάπα το ταλέντο του. Ήθελε να δείξει πως μπορεί να ηγηθεί του Ολυμπιακού για ακόμη ένα πρωτάθλημα.

Τα όσα έκανε στις προπονήσεις τις προηγούμενες μέρες, βγήκαν στο γήπεδο. Τρέλα, πάθος, δίψα. Ο Κώστας Φορτούνης έκανε μία εμφάνιση από αυτές που μόνο εκείνος μπορεί να κάνει. Από αυτές που χρειάζεται ο Ολυμπιακός. Κι αν ο αγέλαστος, κατά τ' άλλα, Μπέντο δεν εκδηλώθηκε μετά το τέλος του ντέρμπι, μέσα του... άναψαν πυροτεχνήματα. Είδε τον καλύτερο Έλληνα ποδοσφαιριστή να παίρνει τα πάνω του. Σε μια κρίσιμη καμπή. Εκεί που όλα έδειχναν... καταστροφή. Εκεί που πολλοί έσπευσαν να ξεγράψουν τον Ολυμπιακό.

ΕΚΑΝΕ... ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ

Ο Πάουλο Μπέντο από το βράδυ της Κυριακής κέρδισε ακόμα μία "μεταγραφή" και ο Φορτούνης κέρδισε ξανά την εμπιστοσύνη του κόσμου του Ολυμπιακού. Αρκεί να συνεχίσει στην ίδια ένταση. Να μασάει σίδερα πριν από κάθε αγώνα και όχι μόνο τους μεγάλους. Το εφετινό πρωτάθλημα θα είναι το πιο δύσκολο των τελευταίων ετών. Και ο Έλληνας μέσος μπορεί να γράψει στην ούγια το όνομά του.

Σ.Κ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Ο Μπέντο έπαθε, έμαθε και τέλος στα πειράματα
Ένας Μάρτινς έφερε την (κόκκινη) άνοιξη!

News 24/7

24MEDIA NETWORK