Ο Μώραλης απάντησε στο δίλημμα: "πρόεδρος ή δήμαρχος"

Ο Γιάννης Μώραλης ρωτήθηκε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου αν πλέον θα πρέπει να τον προσφωνούν "δήμαρχο ή πρόεδρο", μετά τις τελευταίες εξελίξεις στην ΠΑΕ Ολυμπιακός και απάντησε... κατάλληλα.

Συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος της Βουλής με θέμα ημερήσιας διάταξης: Αντιμετώπιση της θαλάσσιας ρύπανσης στον Σαρωνικό από τη βύθιση του  Δεξαμενόπλοιου "Αγία Ζώνη ΙΙ" την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2017. 
Την Επιτροπή ενημέρωσαν οι Παναγιώτης Κουρουμπλής, Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Σωκράτης Φάμελλος, Αναπλ. Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Νεκτάριος Σαντορινιός, Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Διονύσιος - Χαράλαμπος Καλαματιανός, Γεν. Γραμματέας Ναυτιλίας, Χρήστος Λαμπρίδης, Γενικός Γραμματέας Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων, Γεώργιος Γαβρίλης, Αντιπεριφερειάρχης Πειραιώς, Χρήστος Καπάταης, Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Τομέα Αθηνών, Παναγιώτης Χατζηπέρος, Αντιπεριφερειάρχης Νήσων, Σταμάτης Ράπτης, Αρχηγός Λιμενικού Σώματος της Ελληνικής Ακτοφυλακής, Αλέξανδρος Λαγουρός, Αρχιπλοίαρχος, Διευθυντής του Αρχηγού Λιμενικού Σώματος της Ελληνικής Ακτοφυλακής, Στυλιανός Μαρκουλάκης, Αντιπλοίαρχος, Διευθυντής Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος, Ιωάννης Ζήκας, Υποναύαρχος, Κλαδάρχης Κλάδου Γ΄ (Κλάδος Ελέγχου Πλοίων), Κωνσταντίνος Λεοντάρας, Αρχιπλοίαρχος, Κεντρικός Λιμενάρχης Πειραιά, Ισιδώρα Νάννου - Παπαθανασίου, Δήμαρχος Σαλαμίνας, Γεωργία Κοτίνη, Προϊσταμένη του Σώματος Επιθεώρησης Περιβάλλοντος, Δόμησης, Ενέργειας και Μεταλλείων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σταυρούλα Πουλή, Προϊσταμένη του Συντονιστικού Γραφείου Αντιμετώπισης Περιβαλλοντικών Ζημιών του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Δημήτρης Ιμπραήμ και Παναγιώτης Γρηγορίου, Διευθυντής Τμήματος Εκστρατειών και Υπεύθυνος Εκστρατείας για την Ενέργεια και το Κλίμα της Greenpeace, αντιστοίχως, Μαρία Γανωτή και Μαργαρίτα Τζάλη, Πρόεδρος και Μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής, αντιστοίχως, Μαργαρίτα Χονδρού, Πρόεδρος του Παρατηρητηρίου Πολιτών για την Αειφόρο Ανάπτυξη καθώς και Εκπρόσωπος του Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών.
(EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
moralis AP IMAGES

Με ανακοίνωση το απόγευμα της Τετάρτης, ο Βαγγέλης Μαρινάκης αποκάλυψε πως θα προτείνει στον Γιάννη Μώραλη να αναλάβει προσωρινά την προεδρία της ΠΑΕ Ολυμπιακός, μέχρι να ξεκαθαρίσει η δικαστική υπόθεση στην οποία εμπλέκεται.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Πειραιά ρωτήθηκε για το γεγονός και απάντησε πως δεν πρόκειται να παραμελήσει τα καθήκοντα του, ούτε στο... 1%.

"Πρώτα πρέπει να γίνει τυπικά Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΑΕ Ολυμπιακός για να συζητήσει την πρόταση του Προέδρου του Ολυμπιακού κυρίου Βαγγέλη Μαρινάκη.

Θέλω να ξεκαθαρίσω κάτι το οποίο είναι σαφές και από τη δήλωσή μου, ότι πρόκειται για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα μέχρι να επανέλθει ο Βαγγέλης Μαρινάκης στη θέση του. Επίσης κάτι που είναι σημαντικό για την πόλη: μην θεωρήσει κανείς ότι επειδή κατά πάσα πιθανότητα θα αναλάβω Πρόεδρος του Ολυμπιακού, θα αφήσω τα καθήκοντά μου ως Δήμαρχος της πόλης έστω και στο 1% απ ότι τα ασκούσα προηγουμένως.

Θα είμαι σταθερά στον Δήμο. Όπως ξέρετε οι δημοσιογράφοι του Πειραιά, μένω και στην πόλη πλέον. Τον Ολυμπιακό τον γνωρίζω καλά, ήμουν 21 χρόνια εκεί, γνωρίζω την ΠΑΕ, γνωρίζω το ελληνικό ποδόσφαιρο και δεν νομίζω ότι χρειάζεται να αφιερώσω ώρες που θα μου στερηθούν από την δουλειά μου ως Δημάρχου της πόλης. Είναι κάτι που μπορεί να συνδυαστεί. Θα είναι για λίγο διάστημα, είμαστε όλοι βέβαιοι, οπότε δεν νομίζω ότι θα είναι κάτι πολύ σημαντικό ή κάποια αλλαγή για τη θέση μου ως Δήμαρχος της πόλης".

Κατά την παρουσία του στην εκδήλωση για το Βίκος Street Relays του Πειραιά πρόσθεσε:

"Όσοι νομίζουν ότι χτυπώντας με τον οποιοδήποτε τρόπο τον Ολυμπιακό θα πετύχουν κάτι είναι λάθος. Η ιστορία έχει αποδείξει ότι τον Ολυμπιακό όταν τον χτυπάς και οι Ολυμπιακοί αισθανόμαστε αδικημένοι, συσπειρωνόμαστε και τα αποτελέσματα είναι καλύτερα. Υπήρχε αυτή η συσπείρωση δεν είναι τωρινή. Με την απόφαση αυτή, η οποία παραπέμπει τον κύριο Μαρινάκη, βεβαίως ο κόσμος θα συσπειρωθεί ακόμη περισσότερο".

Τέλος πέρασε ένα μήνυμα στους φίλους του Ολυμπιακού:

"Είμαστε όλοι ενωμένοι σ΄αυτήν την επίθεση και να μην παρεξηγείτε. Μπορεί να είναι επίθεση από ανταγωνιστές, μπορεί να είναι επίθεση από άλλους. Ο Ολυμπιακός έχει τον περισσότερο κόσμο, το καλύτερο γήπεδο, το καλύτερο υλικό, έχει τον πρόεδρο και ιδιοκτήτη του που που δαπανά τα περισσότερα χρήματα και τον έχει καταστήσει παντοδύναμο και εδώ αλλά και τον έχει κάνει αξιόλογο κλαμπ, όχι μόνο στο αγωνιστικό κομμάτι, για την Ευρώπη. Αν είμαστε όλοι μαζί ενωμένοι θα πάμε καλά".

News 24/7

24MEDIA NETWORK