Ο Ουζουνίδης... βοήθησε τον Χάσι!

Πώς ο τεχνικός του Παναθηναϊκού έπαιξε... ρόλο στο να "κλειδώσει" η υποψηφιότητα του Κοσοβάρου προπονητή για τον πάγκο του Ολυμπιακού. Τι μέτρησε ο Μαρινάκης στην τελική του απόφαση. Ποιες άλλες περιπτώσεις από το παρελθόν επηρέασαν την τελική επιλογή του προέδρου των "ερυθρολεύκων"; Το Contra.gr έχει το αποκαλυπτικό παρασκήνιο...

Ο Ουζουνίδης... βοήθησε τον Χάσι!

Ο Μπέσνικ Χάσι θα είναι, όπως όλα δείχνουν, ο νέος προπονητής του Ολυμπιακού. Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 45χρονος τεχνικός θα προσγειωθεί στο "Ελευθέριος Βενιζέλος" το πρωί της Τετάρτης (αν δεν βρίσκεται ήδη στη χώρα μας), συνοδευόμενος από τον ατζέντη του και τρεις συνεργάτες, προκειμένου να ρυθμιστούν οι τελευταίες λεπτομέρειες και να υπογράψουν συμβόλαιο συνεργασίας.

Εδώ και μερικές ώρες έχει γίνει γνωστό ότι οι ετήσιες απολαβές του θα φτάσουν τις 600.000 ευρώ, χρήματα που θα αυξηθούν ανάλογα με την επίτευξη των στόχων, αρχής γενομένης από την πιθανή πρόκριση στους ομίλους του Champions League. Εκείνο που δεν έχει διευκρινιστεί είναι αν ο πρώην τεχνικός των Άντερλεχτ, Λέγκια Βαρσοβίας θα υπογράψει για 2+1 ή 1+1, με δικαίωμα μονομερούς ανανέωσης από την ΠΑΕ, αλλά αυτό δεν έχει και τόσο μεγάλη σημασία στην παρούσα φάση.

Εκείνο που έχει σημασία είναι ότι ο Βαγγέλης Μαρινάκης επιμένει στην απόφασή του για τον Μπέσνικ Χάσι, παρά τις αντιδράσεις που υπάρχουν σε μερίδα του κόσμου. Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού έμεινε πολύ ικανοποιημένος από τα όσα άκουσε και όσα είδε στη διάρκεια της πολύωρης συνάντησής του με τον Χάσι (στο περιθώριο του τελικού του UCL στο Κάρντιφ), ενώ κάτι αντίστοιχο λέγεται ότι συνέβη και με τον νέο αθλητικό διευθυντή, Αρμάντο Ουσίγιος.

Στα υψηλά κλιμάκια της διοίκησης έχουν αφουγκραστεί -όπως πάντα- και τις αντιρρήσεις των οπαδών, αλλά κάπου εδώ μπαίνει στην εξίσωση η περσινή ιστορία με τον Μαρίνο Ουζουνίδη! Είναι γνωστό ότι ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, όταν αποφάσισε να απομακρύνει τον Βίκτορ Σάντσεθ από τον πάγκο μετά τον αποκλεισμό από τη Χάποελ Μπερ Σεβά, είχε μιλήσει και είχε συμφωνήσει με τον νυν τεχνικό του Παναθηναϊκού, ο οποίος τότε εργαζόταν στον Πανιώνιο.

ΜΑΡΚΟ ΣΙΛΒΑ, ΤΖΙΜΠΟΥΡ, ΜΑΝΩΛΑΣ...

Πριν, ωστόσο, επισημοποιηθεί η συνεργασία με τον Ουζουνίδη, είχαν υπάρξει αντιδράσεις ακόμη και από μερίδα των οργανωμένων, λόγω του... πράσινου παρελθόντος ως ποδοσφαιριστή, με αποτέλεσμα να υπάρξει αλλαγή πλεύσης τελευταία στιγμή και να καταλήξουμε στον Πάουλο Μπέντο, τον οποίο ο Μαρινάκης προσέλαβε υπό τεράστια πίεση χρόνου και με βαριά καρδιά...

Όλοι γνωρίζουν τη συνέχεια και τις συνέπειες αυτής της απόφασης. Επειδή, λοιπόν, ο Ουζουνίδης, κατά γενική ομολογία, έδειξε και με την έως τώρα πορεία του στον Παναθηναϊκό των τόσων προβλημάτων, ότι θα μπορούσε να αποτελέσει μια αξιόπιστη επιλογή για τον Ολυμπιακό, ο πρόεδρος της ΠΑΕ είναι αποφασισμένος να ακολουθήσει το ένστικτό του και να σηκώσει το βάρος της απόφασης. Δεν θα είναι, άλλωστε, η πρώτη φορά.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι κάτι ανάλογο είχε γίνει πρόπερσι και με τον -περίπου άγνωστο στους περισσότερους στην Ελλάδα- Μάρκο Σίλβα, ο οποίος είχε κερδίσει τον Μαρινάκη από το πρώτο ραντεβού, ενώ υπήρξαν κι άλλα παραδείγματα με ποδοσφαιριστές.

Για όσους έχουν ασθενή μνήμη, αντιδράσεις είχαν δημιουργηθεί κι όταν ο Ολυμπιακός απέκτησε τον Τζιμπούρ από την ΑΕΚ, αλλά κι όταν μετακόμισε στο μεγάλο λιμάνι, ως ελεύθερος, ο Κώστας Μανωλάς. Ο πρόεδρος το είχε πάρει πάνω του και τότε (σ.σ. είχε βάλει τον Βαλβέρδε να μιλήσει με τον Ραφίκ και ο Βάσκος άναψε το πράσινο φως) και δικαιώθηκε. Ο Αλγερινός πραγματοποίησε την καλύτερη διετία της καριέρας του με την ερυθρόλευκη φανέλα, ενώ ο Μανωλάς κυριολεκτικά απογειώθηκε.

Το ίδιο πιστεύει ότι θα συμβεί τώρα με το νέο κόουτς και σύντομα ακόμη κι όσοι είναι δύσπιστοι στην παρούσα φάση θα αλλάξουν γνώμη. Τα υπόλοιπα θα φανούν στο γήπεδο...

ΓΕΩ

News 24/7

24MEDIA NETWORK