Ο Σάρας είχε διώξει με μια κίνηση τον Τουπάν και το είχε εξηγήσει...

Ενεργώντας σαν άλλος Ομπράντοβιτς, ο Γιασικεβίτσιους είχε διώξει τον Τουπάν από τον πάγκο γιατί δεν έκανε αυτό που του ζητούσε! Η αντίδραση του Γάλλου ήταν σαν παιδιού που νιώθει αδικημένο...

Ο Σάρας είχε διώξει με μια κίνηση τον Τουπάν και το είχε εξηγήσει...

Τους χωρίζουν μόνο 16 χρόνια, η σχέση τους ωστόσο ήταν σαν πατέρα με γιου. Στοργική από τη μία, επεισοδιακή από την άλλη.

Ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους είδε στον Αξέλ Τουπάν μια ακατέργαστη πρώτη ύλη με πολλά περιθώρια εξέλιξης και τον πήρε στη Ζαλγκίρις για να τον δουλέψει. Να τον πλάσει. Σύμφωνα όμως με τους δικούς του κανόνες.Ο Γάλλος, παιδί - παίκτης με πολλή ενέργεια μέσα του, ένιωθε κάποιες φορές να πιέζετε και ξεσπούσε. Με αποτέλεσμα ορισμένες στιγμές έντασης στον πάγκο της λιθουανικής ομάδας.

Η πιο χαρακτηριστική εξ αυρών; Στις αρχές της περυσινής σεζόν, στο ντέρμπι με τη Λιέτουβος Ρίτας, όταν ακόμη δεν είχε πολυκαταλάβει τι του ζητάει να κάνει ο νέος κόουτς.

Η εικόνα και οι αντιδράσεις του Τουπάν δεν χρειάζονται περιγραφή.

Μετά το τέλος του αγώνα ο Γιασικεβίτσιους ρωτήθηκε και απάντησε. " Ο Αξέλ, όπως και άλλοι παίκτες, δεν ξέρει πόσο καλός είναι, δεν καταλαβαίνει ποια είναι η δύναμή του. Δική μου δουλειά είναι να τον πείσω να παίζει με το 60% αυτής όχι με το 100%", είχε πει.

Δεν ήταν η μόνη φορά που ο Σάρας τού έβαλε τις φωνές. Για το... καλό του. Τον πίστευε πολύ τον Γάλλο και ποτέ δεν έκρυψε την εκτίμηση στο ταλέντο του. " Ήμουν πλέι μέικερ και μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι αν έπαιζα αντίπαλός του, θα τα... έκανα πάνω μου. Είναι ψηλός, με μακριά άκρα, κινείται καλά, απλώς χρειάζεται εμπειρία. Δουλεύει τόσο πολύ κάθε ημέρα. Είτε τον χρησιμοποιώ είτε όχι, την επόμενη ημέρα θα τον δεις στο γήπεδο. Θέλω πολύ να πετύχει, πάντα πιστεύω σε παίκτες που είναι αφοσιωμένοι στο μπάσκετ. Τέτοιοι παίκτες θα προχωρήσουν μπροστά", είχε δηλώσει σε ανύποπτο χρόνο για τον νέο παίκτη του Ολυμπιακού.

News 24/7

24MEDIA NETWORK