Ο Βάις είχε αφήσει τον Ολυμπιακό με μία... υπόσχεση

Ο Σλοβάκος εξτρέμ επανήλθε για τα καλά στα ερυθρόλευκα ρεπορτάζ και το Contra.gr θυμάται κάποιες ανέκδοτες ιστορίες από την ημέρα που αποχώρησε από το Ρέντη.

Ο Βάις είχε αφήσει τον Ολυμπιακό με μία... υπόσχεση
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ήταν 25 Ιανουαρίου 2014 όταν ο Βλάντιμιρ Βάις αναστάτωσε το Ρέντη και τους συμπαίκτες του, καθώς δεν εμφανίστηκε στην προπόνηση. Ο Μίτσελ βέβαια γνώριζε. Ήταν ενήμερος ότι ο Σλοβάκος είχε πάρει το πρώτο αεροπλάνο για Κατάρ με προορισμό την Ντόχα. Άλλωστε, ο Ισπανός πρώην τεχνικός του Ολυμπιακού ήταν αυτός που δεν ήθελε να τον βλέπει ούτε ζωγραφιστό και είχε εισηγηθεί στη διοίκηση την παραχώρησή του.

Από την πλευρά του ο Βάις γνωρίζοντας ότι ο προπονητής του δεν τον υπολόγιζε, είχε διαμηνύσει στον μάνατζέρ του Μίνο Ραϊόλα ότι «καλό θα ήταν να φύγω και να πάω κάπου να παίξω». Ευρωπαϊκές ομάδες που θα κάλυπταν τις οικονομικές απαιτήσεις του ποδοσφαιριστή και του Ολυμπιακού δεν είχαν προκύψει. Αναπόφευκτα, ο Ραϊόλα ψάχτηκε στην Αραβία και του βρήκε την Λεκβίγια του Κατάρ.

Εδώ και 1,5 χρόνο ακούγεται η ίδια ιστορία. Ότι ο Βάις είναι στο στόχαστρο του Ολυμπιακού. Ναι, ότι θα τον ήθελαν στο λιμάνι είναι κάτι που δεν χωράει καμία αμφιβολία. Το θέμα όμως είναι κατά πόσο θέλει ο Σλοβάκος, ο οποίος έχει μείνει στα… λόγια και στα πετροδόλαρα.

Ο Βάις είχε φύγει κάπως άγαρμπα τις τελευταίες μέρες του Γενάρη. Δεν είχε προλάβει καλά-καλά να αποχαιρετήσει τους συμπαίκτες του. Τελικά, με ορισμένους εξ αυτών μίλησε στο τηλέφωνο και τους είχε πει ότι «εγώ, να το ξέρετε, θα γυρίσω στον Ολυμπιακό».

Πίστευε ότι στο τέλος της σεζόν ο Μίτσελ θα έφευγε, αλλά όταν έκανε αυτή την πορεία στο Champions League όπου στο τσακ αποκλείστηκε από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και πήρε περίπατο το πρωτάθλημα, δεν μπορούσε ο Ολυμπιακός να διώξει τον Ισπανό.

Ο Βάις σαν να βολεύτηκε στην Αραβία. Είχε ένα φοβερό συμβόλαιο (σ.σ. κοντά στα 3εκ. ευρώ ετησίως), δεν είχε κανένα απολύτως άγχος, καμία πίεση από τον κόσμο και το μόνο που τον ενδιέφερε ήταν να μην χάνει την επαφή του με την Εθνική ομάδα. Το κατάφερε πάντως. Ο Βλάντιμιρ δεν έφυγε ποτέ από την Εθνική, ήταν πάντοτε στις κλήσεις του τεχνικού τιμ.

Τον Ιανουάριο του 2016 ξανακούστηκε το όνομά του για τον Ολυμπιακό, αλλά ο ίδιος παρά τις συμβουλές του πατέρα του ότι «καλό είναι να γυρίσεις στην Ευρώπη», προτίμησε να υπογράψει συμβόλαιο 4,5 ετών με την Αλ Γκαράφα.

Και να που ξανακούγεται για τους «ερυθρόλευκους» εξαιτίας ενός αινιγματικού ποσταρίσματος στα social media περί επιστροφής. Βέβαια, και οι οπαδοί της Ρέιντζερς στην Σκωτία πιστεύουν ότι το έγραψε για αυτούς και πώς θα επιστρέψει στην Γλασκώβη.

Ειλικρινά, άκρη με τον Βάις δεν μπορεί να βγει εύκολα. Αποδείχθηκε εδώ και 3,5 χρόνια ότι πάνω απ’ όλα έβαζε τα χρήματα και σε δεύτερη μοίρα την καριέρα του. Μπορεί να πήγε με μισή καρδιά στο Κατάρ τον Ιανουάριο του 2014, αλλά τώρα δεν λέει να… ξεκολλήσει εύκολα, γιατί τα πετροδόλαρα είναι αρκετά.

Ποιο θα είναι το μέλλον του; Για να ξαναντυθεί στα ερυθρόλευκα θα πρέπει να κατεβάσει κατά πολύ το κασέ του. Θα δεχτεί να πάρει ένα συμβόλαιο της τάξης του ενός εκατομμυρίου ευρώ (και αν…); Μοιάζει σχεδόν απίθανο κάτι τέτοιο.

Δεν είναι και λίγοι οι παίκτες που τον είχαν ζήσει για ένα εξάμηνο στον Ολυμπιακό και έχοντας κρατήσει επαφή μαζί του, του έστελναν μηνύματα στο κινητό για να τον πειράξουν με το όνομά του ελαφρώς παραλλαγμένο. Αντί για Weiss, τον έγραφαν Wei$$! Αντί για «s» έβαζαν το δολάριο…

News 24/7

24MEDIA NETWORK