Πανηγυρίζουν στον... Ολυμπιακό για Λέσκοτ!

Το άγνωστο παρασκήνιο με τον Άγγλο στόπερ που είχε προταθεί (και) στον Ολυμπιακό πριν ασχοληθεί μαζί του η ΑΕΚ. Οι δύο τάσεις. Ποιος τον “έκοψε” και γιατί. Οι αντιδράσεις και οι εσωτερικές συζητήσεις όταν ανακοινώθηκε από τους "κιτρινόμαυρους". Το ντέρμπι του “Καραϊσκάκη” και η... ζημιά του Μαρτίνς.

Πανηγυρίζουν στον... Ολυμπιακό για Λέσκοτ!
lescot ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Τζολέον Λέσκοτ αποτελεί και επίσημα παρελθόν από το ρόστερ της ΑΕΚ. Η κιτρινόμαυρη ΠΑΕ εξέδωσε τη σχετική ανακοίνωση, η οποία έριξε τίτλους τέλους στη συνεργασία με τον 34χρονο αμυντικό, του οποίου η απόκτηση συνοδεύτηκε από μεγάλο ενθουσιασμό και ενθουσιώδεις τίτλους.

Τελικά, έπαιξε μόλις σε τέσσερα παιχνίδια πρωταθλήματος και το τελευταίο του ήταν με αντίπαλο τον Ολυμπιακό στο “Καραϊσκάκη”. Είχε πέσει... θύμα, μάλιστα, όπως καλά θυμόμαστε, του Αντρέ Μαρτίνς, ο οποίος τον είχε προσπεράσει με άνεση πριν στείλει τη μπάλα στα δίχτυα του Ανέστη.

Για όσους δεν το γνωρίζουν, με την υπόθεση Λέσκοτ είχε γίνει μεγάλη κουβέντα και στον Ολυμπιακό. Σύμφωνα με άριστα ενημερωμένες πηγές, ο έμπειρος στόπερ είχε προταθεί όχι μόνο το καλοκαίρι στους “ερυθρόλευκους”, αλλά και τον προηγούμενο Γενάρη. Το καλοκαίρι έγινε κουβέντα επί της ουσίας για πιθανή απόκτησή του, καθώς στην Πλατεία Αλεξάνδρας γνώριζαν πως η προηγούμενη ομάδα του, η Άστον Βίλα, του έχει καλύψει και το μεγαλύτερο μέρος του συμβολαίου.

Στον Ολυμπιακό ο Λέσκοτ είχε προταθεί με ένα ποσό γύρω στις 300 χιλιάδες ευρώ ετησίως. Από τότε, μάλιστα, κάποιοι έλεγαν ότι η πλευρά του είχε ζητήσει λιγότερα χρήματα απ' ότι πήρε στην ΑΕΚ, καθώς πίστευε ότι θα τα... ισοφαρίσει ή θα τα ξεπεράσει με τα μπόνους κατάκτησης στόχων. Τότε στην κουβέντα που έγινε άνθρωποι που μετέχουν στον μεταγραφικό σχεδιασμό έλεγαν “δεν χάνουμε τίποτα να πάρουμε έναν τόσο έμπειρο στόπερ, αφού και η τιμή του είναι πολύ νορμάλ. Παράλληλα, ο προπονητής μπορεί να ζητήσει έναν ακόμη ώστε να είμαστε καλυμμένοι”.

Ο Πάουλο Μπέντο, όμως, είχε αντίθετη άποψη, την οποία συμμερίστηκαν τελικά και στην ΠΑΕ. Ο Πορτογάλος κόουτς δεν συζήτησε καν αυτό το ενδεχόμενο, δεν ασχολήθηκε με το οικονομικό σκέλος και διάλεψε τον Μπρούνο Βιάνα. Η εισήγησή του έγινε, έστω κι αν ο πιτσιρικάς Βραζιλιάνος στοίχισε πολλά περισσότερα για να έρθει από την Κρουζέιρο.

Όταν ο Λέσκοτ πήγε στην ΑΕΚ, είναι αλήθεια πως υπήρξαν κάποιες μουρμούρες στο “στρατόπεδο” των πρωταθλητών για τους λόγους που προαναφέραμε. Περίμεναν, ωστόσο, να δουν τι θα κάνει ο αριστεροπόδαρος άσος με την κιτρινόμαυρη φανέλα. Όχι τόσο για την αξία του που ήταν δεδομένη, αλλά για τον βεβαρημένο ιατρικό του φάκελο.

Την πρώτη φορά, λοιπόν, πανηγύρισαν στο 3-0 του “Καραϊσκάκη” όταν πείστηκαν ότι το ρίσκο που πήραν με το να μην ασχοληθούν μαζί του, ενώ τον είχαν στο πιάτο, τους δικαιώνει και τη δεύτερη στη διάρκεια της εβδομάδας όταν έμαθαν ότι η ΑΕΚ ψάχνει τρόπο να απαλλαγεί από την παρουσία του...

Τέλος, κάποιοι λένε ότι ο Λέσκοτ, λόγω και του τραυματισμού του στην επιγονατίδα, δύσκολα θα αγωνιστεί ξανά σε υψηλό επίπεδο. Θεωρούν αυξημένες τις πιθανότητες μέσα στους επόμενους μήνες να ανακοινώσει ότι κρεμάει τα παπούτσια του...

ΓΕΩ

News 24/7

24MEDIA NETWORK