Πλήρωσε μπάι άουτ για Γουότερς, αντί να τον πάρει τσάμπα!

Το Contra.gr έχει όλο το παρασκήνιο για το deal του Ολυμπιακού με τον "αντι- Χακετ". Πότε έμενε ελεύθερος ο Ντομινίκ Γουότερς, γιατί δεν ήθελαν να περιμένουν αλλά και να ρισκάρουν οι “ερυθρόλευκοι”, πως πείστηκε η Καντού να πέσει θεαματικά από τις 250.000 που ζητούσε και ο ρόλος του άσου

Πλήρωσε μπάι άουτ για Γουότερς, αντί να τον πάρει τσάμπα!
Άρης Αρκαδικός μπάσκετ Γουότερς

Και όμως, ο Ολυμπιακός αν ήθελε θα μπορούσε να περιμένει ακόμη 20 ημέρες για να πάρει (πιθανότατα) τσάμπα τον Ντομινίκ Γουότερς! Κάτι πάντως που θα εμπεριείχε εν μέρει και τον κίνδυνο η Καντού να "μπλόκαρε" τον άσο, ανανεώνοντας μονομερώς το συμβόλαιό του μέχρι το καλοκαίρι (με χρήση του σχετικού δικαιώματός της).

Πάμε να... ξεμπερδέψουμε την ιστορία: οι "ερυθρόλευκοι" ήθελαν... εδώ και τώρα να προσθέσουν στην "μηχανή" τους τον Αμερικανό πλέι μέικερ. Για αυτό και τα αδέρφια Αγγελόπουλοι δεν σκέφτηκαν τα 80, 100 και 120 χιλιάρικα που κάλλιστα θα μπορούσαν να γλιτώσουν, αν έκαναν υπομονή μέχρι 15 Ιανουαρίου, όταν και θα έμενε ελεύθερος. Κυρίως όμως, δεν ήθελαν να ρισκάρουν για τέτοια ποσά, από την στιγμή που ο ο Ντομινίκ Γουότερς έκανε τη δουλειά στον Γιάννη Σφαιρόπουλο.

Στις λεπτομέρειες: ο Αμερικανός είχε υπογράψει τρίμηνο συμβόλαιο με τους Ιταλούς, το οποίο έληγε σε 20 μέρες από τώρα. Η Καντού είχε κρατήσει το δικαίωμα να ανανεώσει αυτομάτως το συμβόλαιο του ως το τέλος της σεζόν, εφόσον το επιθυμούσε (και με προκαθορισμένους οικονομικούς όρους). Συνεπώς ο Ολυμπιακός έπρεπε να ρισκάρει και συνάμα να χάσει χρόνο. Γι αυτό μπήκε στη διαδικασία να διαπραγματευτεί με τους Ιταλούς και να πληρώσει μπάι άουτ.

Από οικονομικής πλευράς το deal ασφαλώς ικανοποιεί πολύ περισσότερο την Καντού, η οποία βάζει λεφτά στο ταμείο της από έναν παίκτη που δεν θα ήταν δικό της στις 16 Ιανουαρίου. Αυτό πάντως ελάχιστα ενοχλεί τούς "ερυθρόλευκους", που απέκτησαν τον Γουότερς σε τιμή που συνέφερε και τον ίδιο. Εννοείται πως τα 250.000 που ζητούσαν οι Ιταλοί, δεν... συζητήθηκαν καν ενώ το τελικό μπάι άουτ που πληρώθηκαν ήταν κάτω κι από τα μισά των αρχικών απαιτήσεών τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Ανακοινώθηκε ο Γουότερς
Γουότερς: Τα ταξίδια, ο Λοτζέσκι, το NBA και η Ελλάδα

News 24/7

24MEDIA NETWORK